POPIO JE BATINE OD ŽANDARMERIJE I ONDA SE DESILA NEVEROVATNA STVAR!

Cela Srbija je bila ZA ili PROTIV tih batina. Ako ima onih koji to još uvek ne znaju (čisto sumnjam, al’ hajd’), govorim o bratu Aleksandra Vučića. Eto, ni ime mu nisam upamtila, znam samo da je brat. No, da nastavim: veća narod tako da li je ili nije zaslužio batine. Neki likuju, neki se zgražavaju, a istina… Istina je negde tamo.

Kada su Bratu tražili legitimaciju, bio je obavezan da je da na uvid. Ako nije hteo da je da na uvid, dužnost žandarma je bila da ga privedu. Simple as that. I to je kraj priče.

Dok se svekoliko srBstvo i dalje bavi temom Brata, ne usvojiše Zojin zakon. Da, to je onaj zakon koji je trebalo da pomogne u bržoj dijagnostici bolesti kod dece. E, baš za taj zakon nisu glasali.

Penzionerima smanjuju penzije. Znate, to su oni ljudi koji su ceo vek radili i uredno odvajali od plate doprinose i za socijalno i za penziono. Ništa oni ne dobijaju na poklon od države – oni su to svojim radom zaradili. E, pa njima država otima.

Za vođu opozicije (AHAHAHAHAHHAHAHAHAHAH ček ček AHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA – takvu reakciju kod mene proizvodi reč „opozicija“ u Srbiji), samoproklamovala se Demokratska stranka, čiji predsednik retko i samo kad mora, prelazi most na Beški. Niko mu nije objasnio da se RiseOfOpozicija ne može desiti, ako nije u Beogradu. Hteli to da priznamo ili ne, Beograd jeste centar Srbije iz koga sve kreće.

Ukinut je Utisak. I krenuli su protesti (na koje se zbirno u celoj Srbiji nije okupilo više od hiljadu ljudi), a mnogi učesnici su na taj protest i otišli, jer je ukinut Utisak nedelje, a ne zato što vlada medijski mrak. I nije problem u ukidanju Utiska, već u poltronizmu uredništva medija. Više je problem u autocenzuri, nego u cenzuri. Srbi su vazda bili poznati po svom pičkoizmu i dupeuvlakaštvu (pardon my french).

Vlada sveopšta apatija, niko ne vidi svetlo na kraju tunela… Narodu je sve gore. Neki se nadaju da će krenuti protesti zbog nemaštine. Ne radujem se ovakvim protestima, a ubeđena sam i da ih neće biti. I taj bezumni strah. Danas se svi plaše svega. I sa razlogom. I bez.

Logika & Razum are not available 4 your country.

I neće nam biti bolje. Možda verujete u laži da hoće, ali neće. Znate zašto neće? Zato što nećete da uradite ništa za sebe, pre svega, već čekate da to uradi neko za vas. Zato što vođe političkih promena hoće da budu oni, koji su nas i oterali u apstinenciju. Alo, rođaci, da smo mislili da ste bolji od ovih sadašnjih, pa na izbore bi izašli! Ne ložite se da ste neki faktori. Biračko telo ste delom oterali, a delom pogubili usput, jer ste nesposobni. Ne u meri kao sadašnja vlast, ali ipak nesposobni. Dosadilo ljudima da glasaju protiv ili „za manje zlo“. Istina je da svi imate putera na glavi.

Ne može to tako. Ne ne ne.

Prosto je: narod boluje od pičkoizma, a političari od alavosti. Političari su toliko otimali, ugrađivali se, da smo se spontano samourušili. narod je ćutao, jer se plašio “da se ne zameri onima odzgo” i ode mas’ u propas’.

Ovom prilikom bih htela da stavim tačku na još jednu stvar. Na svoju političku (ne)opredeljnost.

Jesam ja politički opredeljena, ali nisam stranački pripadna. Moja politička uverenja ne podržava ni jedna politička partija u Srbiji. Dakle, prekinite da ispadate glupaci nazivajući me stranački pripadnom. Ispadate smešni u društvu, a i šire. Nisam politički korektna, a nisam ni tolerantna. Naročito sam intolerantna na glupost, pa kad vas sledeći put zalepim, mami plačite, a ne meni. Mene se samo manite. Nađite sebi slične. Nemojte mi vređati inteligenciju. Gospojica je jako uvredljiva, a kad se uvredi dešava se neverovatna promena – postaje TheBitch!

Šta ja, uopšte, hoću?

Hoću više megabajta u ponudi mobilnih operatera. Hoću da advokati prekinu štrajk, da više stavim tačku na razvod. Hoću da smršam još jedno 5 do 7 kilograma. Hoću da nađem vremena za treninge. Hoću da neko drugi iscepa 10 kubika drva umesto mene ove godine. Hoću da ujutru klinci skaču po meni uz „BUDI SE, MAMA, MOVAS NA POOOOSOOOO!“. Hoću da pročitam Witchera do kraja. Hoću da se bavim nekim lepim i humanim stvarima (kojima se bavim već mnogo godina). Hoću da me se manete sa političkim sranjima – nisam ja vaša ciljna grupa. Ja sam ona koja razmišlja.

Aj ćao.

DELETE!

DELETE!

Advertisements

6 thoughts on “POPIO JE BATINE OD ŽANDARMERIJE I ONDA SE DESILA NEVEROVATNA STVAR!

 1. Pročitah “pičkolizam” te počeh da tražim po glavi razloge zašto je to loše. Mator, ćorav, obnevideo od posla, a čitam na samo 5″. Pričinilo mi se jedno L kojeg nema.
  Nešto kao oposite od Jellena.
  Dakle posle razjašnjavanja svih pojmova u tekstu, POTPISUJEM!

 2. Здраво Боа 🙂

  Да прескочимо стање јавних финансија и питање пензија и пређемо на опозицију.

  Абстиненти јесу опозиција политичком систему који је дизајниран на начин да резултати увек буду исти а да исте личности смењују једни друге.

  Да би избори имали уобште смисла (под предпоставком да смо слободна земља или барем на путу да постанемо), они морају имати компоненту која омогућује везу између онога који бира и оног који је изабран. Поред тога, држава има генерички проблем са легитимношћу (још од Другог светског рата).

  Да скратим 😛

  Изборни се систем може (и требало би) променити у већински без икаквих уставних измена. То би значило да сваких 28,5 хиљада пунолетних (ако прихватимо вероватно преувеличану бројку од око 7,1 милиона ‘гласача’) БИРА свог представника. У Крагујевцу, у самом граду дакле, било 4 изборне јединице. Вероватно би ти људи били добро познати онима које представљају те би у довољној мери поправило политички процес који је тренутно без икаквог смисла.

  Док се то не деси, абстиненција је избор за оне са трунком мозга.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s