Nemoj, dušo, politički

Kako je krenulo, će izginemo svi od ove kampanje za vanredne izbore. No, stvari su prilično jasne: svidelo nam se ili ne – pobednik će biti SNS.

Bez obzira što su na prethodnim izborima lagali da imaju stručnjake za svaku oblast… Kako to mislim lagali!? lepo. Ako neko kaže da ima stručnjake za svaku oblast političkog i ekonomskog delanja, a onda počne da uvozi belosvetske likove sumnjivog morala, te resore daje blogerima ekonomske preferencije i slično je ništa drugo do slagao. Jer, gde su ti obećani kadrovi, koje ima SNS!? No, da se vratim na temu.

Zašto SNS dobija izbore?

Zato što stav internet korisnika nije stav većinskog dela stanovinštva Srbije. Verovali ili ne, biračko telo SNSa mahom ne koristi inbternet. I veruje drugom dnevniku RTSa. I veruje da je Vučić spasao onog klinca, jer je dobar čovek, a ne da je to smešno fabrikovana vest. I najbitnije od svega, veruju da će ih Vučić spasiti bede, jer živalj Srbije je uvek negovao kult ličnosti. Nas ne može da spasi tim ljudi – to mora da bude jedan čovek. I u Vučiću vide tog jednog čoveka. Spasitelja.

Naš spasitelj deluje inteligentno sa tim svojim cvikama i /\ položajem ruku, te niskofrekventnim, opuštajućim, smirenim glasom…

Koliko god da vrištite da je Vučko ista ona osoba iz devedesetih, Šešeljev omladinac i sve ostalo na red – ne vredi vam. Prosto, vi ste manjina. Drugi ili ne doživljavaju stvari na isti način kao vi ili im je tako očajnički potrebno da veruju da je on spasitelj lično, da će da zažmure pred svime…

I zato će SNS da dobije izbore.

Najveći gubitnik izbora biće DS.

Demokrate su imale odličnu priliku, koju su, po već ustaljenom običaju, ispustile. Taman kad su se ratosiljali BoTe i ostalih entiteta za koje mi nije jasno ni šta su inicijalno tražili u DSu, te otkud na visokim pozicijama, taman kad su imali prostora za fresh start – uprskaše ga na veliko. Da sam ja oni, ja bih u prvi plan izbacila Kuzmanovića za gradonačelnika. Ali, ne, ne može to tako. U prvi plan se ima izbaciti Đilas, na koga su mnogi građani, ne samo BGDa, već i zemlje kivni, što zbog plasiranih neistina u medijima, što zbog činjeničnog stanja koje mu ne ide u prilog. Ispustiše odličnu priliku da vrate pod svoje okrilje sve one apstinente i bele glasove i ljude koji su pobegli od njih zbog BoTe i njemu sličnih… Šteta.

URS,

budimo realni, na okupu drže pre svega Šumadinci okupljeni oko Verka. Zbog podrške Šumadije URS će na republičkom nivou da pređe cenzus i ostvari solidan rezultat. Činjenica je da su se u Šumadiju slile investicije stranaca, da plate i nisu nešto velike, ali da jesu plate i da Kragujevac nije dolina gladi više, kakav je bio u bliskoj prošlosti. Zato što su bili u dubokoj bedi, zato što je pod Verkom postalo bolje, zato njegova frakcija i dominira Šumadijom. Imaju naprednjaci i tamo pokušaje nekih bravura u cilju svrgavanja vlasti, ali teško da će im proći, jer, ipak, narod se pita. Ne očekujuem da će URS da uradi nešto spektakularno na lokalnim izborima u BGDu.

LDP

će da proguta SDU, ali će teško da pređe cenzus. Ako ga i pređu, biće to na ooooooo-ruuuuuk. Teško da će i hardcore liberali da glasaju za njih posle onog nuđenja SNSu.

BoTa i ostale frakcije

prekomponovane u stranke posle napuštanja DSa… Šta reći o njima!? Ne znam na koju ciljnu grupu pucaju. Mislim da ni njima to baš nije jasno. Budimo realni, birači su već polarizovani. Možda će malu da čapnu SNSu, malo DSu, ali ništa značajno. Vrte se tu negde oko cenzusa. Što se mene tiče, bolje da su ostali politički penzioneri. Ovakva blamaža im ne treba.

Saša Radulović

i njegova lista… Lično, meni, ovaj entitet ne uliva poverenje. I pre nego što je postao miljenik SNSa, žuljale su me one stečajne uprave… Neće preći cenzus.

SPS-JS-PUPS.

Vođa im je izgubio0 kompas. Jako neobično za nekog ko je natprosečno inteligentan. Taj snishodljiv ton i humor level kursadžije će im doneti od 8% do 10% na izborima, a sve zbog biračkog tela koje čini većinu, a o kome pisah na početku teksta.

LSV.

Sem u Vojvodini, nemaju više gde da se nadaju glasovima, mada i u pokrajini teško da moge da urade nešto. Ta koalicija sa BoTom je smehotresna. Realno, za LSV glasaju samo njihovi članovi i simpatizeri koji imaju o ho ho koristi od njih.

Ostale političke partije/organizacije su krajnje marginalne (Treća Srbija, Dveri, Radikali i ini).

Ovi izbori nam donose 4 glavna igrača i to tačno ovim redom: SNS, DS, SPS-JS-PUPS i URS.

Očekujem jedno 3% nevažećih listića, takođe. Mislim da će ukupna izlaznost biti oko 45%.

Ono što bi bilo odlično, a neće ga sasvim sigurno biti, jeste promena izbornog zakona. Naime, zagovornik sam toga da predizborna kampanja treba da se finansira iz džepa stranaka, a ne iz džepa svih građana.

Do 16.03. nagledaćemo se još svakakvih pljuvačina, perfidnih “nenaručenih” tekstova i svih ostalih stvari, koje pratu jednu kampanju.

Kad saberem i oduzmem, najviše će profitirati stranački botovi na netu. Em će po ceo dan sedeti za kompom i lupetati gluposti, em će biti solidno plaćeni za to.

Narod Srbije, kao i uvek, biće najveći gubitnik ovih izbora. Jer, neće nam biti bolje. Šta više, biće nam još i gore. Ko god da pobedi i osvoji vlast. Verujte na reč.

Advertisements

One thought on “Nemoj, dušo, politički

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s