Bez kralja ne valja!?

Sve mi padnu na pamet, pa me druge stvari ometu, al’ ne mogu više da ćutim. Sa kolikom tolikom koncentracijom, a bogami i, uslovno rečeno, besom, moram da kažem koju o WannaBePrestolonasledniku i njegovoj familiji…

Opštepoznata stvar je da se Karađorđevići šire po Belom dvoru i  da za to dobijaju još i apanažu od države. Da se razumemo, i Habsburgovaca ima još u Austriji, pa se ne šire po Šenbrunu, već se isti može posetiti kad god hoćeš, za razliku od našeg Belog dvora, koji je možda i neprimereno porediti sa bečkim dvorcem, jer ono u Beču JESTE dvorac, kao onaj iz bajki… Ali, u Austriji nema prestolonaslednika, nego ima potomaka bovše carske porodice. Cenim da samo u Srbiji može da postoji prestolonaslednik, iako smo republika po uređenju… Mi smo, ipak, zemlja čuda.

Nemam ništa lično protiv te porodice, osim što smatram da je monarhija prevaziđena stvar i da je neukusno to što se njihov poglavar posle 2 decenije u Srbiji nije udostojio da nauči jezik naroda, kojim želi da vlada. Zajedno sa njima, u državno uređenje se meša i crkva. Beše li patrijarh skorije odvalio da ne bi trebalo da budemo kraljevina, nego carevina, pored živog und zdravog predsednika (ok, znam, predsednik ToNi, ali kakav takav – predsednik republike)!?

A i ta bivša kraljevska porodica, a i taj patrijarh, mogu da se bahate tim sumanutim izjavama, jer Država ništa nije uradila da im pokaže gde im je mesto. Krajnje je neukusno da se vodeće političke figure u zemlji šlihtaju jednom verskom licu level samo pertle vire. Naime, ima i nas, koji nismo vernici, a ima i onih, koji jesu, ali razlikuju klerikalno i sekularno…

A i ta bivša kraljevska porodica se ne ponaša onako, kako bi im to kraljevsko vaspitanje nalagalo. Naime, nadam se da niste zaboravili maltretiranje njihovog PR asistenta, Gordane Ćosić? Beše to s početka prošle godine, ali obezbeđenje tih WannaBeVladaraSrbije je pretuklo devojku, zašta postoji i dokaz iz Urgentnog centra…

Možda je i greška što kad neko pomene kraljevsku porodicu, ljudima odmah u mislima bude neki classy style, možda i jeste tako kod nekih drugih porodica plave krvi, ali kod naše definitivno nije…

Ne mogu oni da budu classy, kad ne znaju ni jezik svog naroda; kad se jedna princeza izblamira na izborima… Šta? Zaboravili ste da je prinčipesa Jelisaveta htela da bude predsednica Republike Srbije, m? Pa, kako ste to zaboravili!? Eto, dok njen rođak hoće da bude kralj, ona je htela da bude predsednica… I o kakvom mi tu classy styleu pričamo, m?

A sad da se vratim na finansiranje:

Ministarstvo kulture je od 2005. do 2011. izdvojilo ukupno 450.000.000,00 dinara sredstava za dvorski kompleks! I slovima ČETIRISTOTINEPEDESETMILIONADINARA!

A za Narodni muzej se nema para, je l’? Stoji više od deceniju onako sav jadan, eksponati propadaju, al’ za šišanje trave i skupljanja lišća za Karađorđeviće ima…

Naravno, prestolonaslednik (ne znam čega) je bio zgrožen činjenicom da je u Fondaciju „Dvorski objekti“ u toku 6-7 godina uplaćeno samo oko 455.000.000,00 dinara (i slovima ČETIRISTOTINEPEDESETPETMILIONADINARA), jer, pobogu, pa to je NEDOVOLJNO!

Bila se povela neka priča prošle godine da se Karađorđevićima zabrani besplatno širenje po kulturnom i istorijskom dobru Republike Srbije, ali inicijativa nije prošla… tek danas takva inicijativa neće da prođe, jerbo su desne struje na vlasti, a oni se krste sa tri prsta i kliču kralju i otadžbini.

Molim relevantne institucije i ljude da od mog novca ne izdvajaju ni dinar za njih! Ako su se već tamo uvalili, i glume neko ludilo plave krvi, neka se finansiraju sami.

Ne dam novac ni Karađorđevićima, ni verskim zajednicama, ni verskim objektima! AMA, NE DAM!

Neka veruje ko hoće da veruje, neka se loži na kraljevinu ili carevinu ko god hoće, ali, valjda i ja imam neka prava, ili su moja prava samo deklarativna!? Sve je u redu dok ne kažem da nisam verujuća i da nisam za kralja i otadžbinu i dok ne kažem da je trenutna himna R. Srbije uvredljiva za jedan deo neverujuće populacije, kojoj i sama pripadam… a kad to kažem (i još ponešto), onda je ok da dođu oni sa drugačijim mišljenjem, pa da mi napišu i da sam izdajnik i strani plaćenik, da me unižavaju i vređaju kao osobu (naročito glede mog majčinstva) i ovo i ono… To je, valjda ok, jer nije dozvoljeno da mislim drugačije.

E, pa ponoviću svoje mišljenje još jednom:

  • Karađorđevići nemaju šta da traže u kulturnmoistorijskom spomeniku Republike Srbije. Tačka.

  • SPC na čelu sa poglavarima nema šta da se meša u državnu politiku.

PROTESTUJEM ŠTO SE I JEDAN MOJ DINAR DAJE PRETHODNO POMENUTIMA! PROTESTUJEM!

I u pravu je Premijer kad kaže da nismo BananaRepublika – BananaRepublika je ozbiljna državna tvorevina za nas…

A najsmešnije od svega, ostavila sam za finale:

Kese za smeće sa grbom Karađorđevića i tekstom “uz preporuku NJ.K.V. prestolonaslednika Aleksandra II” prodaju se za 60 dinara u trgovinskom lancu „Tempo“.

Pa, AHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=_EQCCdNIFK8

Advertisements

4 thoughts on “Bez kralja ne valja!?

  1. Милош says:

    Поштована, свако има право на своје мишљење. Међутим, Ваша размишљања да је монархија превазиђена (узгред, обавестите о томе Енглеску, Данску, Шпанију и остале монархије, јер изгледа да њима нико није рекао да су превазиђени) као и поређење са неким другим, бившим монархијама, попут Аустрије, падају у воду из једног простог разлога: свуда где су монархије бивша уређења, народ је о томе на овај или онај начин директно одлучио. Србима (Србији) је монархија укинута од стране безбожних комуниста! Као што је укинута и веронаука, па је, хвала Богу, враћена у српске школе. Вратиће се тако и краљ, не брините. 😉

  2. saša pofezna says:

    Slažem se sa svakom tvojom konstatacijom, ali mi i kroz poštanske marke finansiramo JEDNU (mada najbrojniju) versku zajednicu.Ja svojevremeno mal nisam ubijena na rotiteljskom sastanku što ne dam pare za gej ostrvo u Grčkoj na koje ja i moja kći nemamo pristup.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s