Kosovo je srce spina!

Malo zbog skupštinskog zasedanja, malo zbog medijskih članaka, tek nekako mi se razmišljanje o Kosovu samo nametnulo. U narednim redovima izneću svoje mišljenje, što ne znači da ga i vama namećem. Prosto, tako mislim. Mišljenje mi se ne može oduzeti, ali možda se može korigovati uz dobru civilizovanu argumentaciju. Da, ovim najavljujem da ću komentare tipa „izdajnica“, „Kosovo je srce Srbije“ i ine uvrede (koje mnogi menjaju za slobodu govora, a zapravo su govor mržnje) beskompromisno brisati. Tačka.

Dakle, Kosovo.

Imam utisak da nam je teško da pogledamo istini u oči. Mišljenja sam da je Kosovo prestalo da bude srpsko onog trenutka kada je prvi Albanac kupio zemlju i kuću od prvog Srbina. Da, mislim da su Albanci veći deo Kosova kupili. Da se razumemo, i vi i ja znamo da se ovde radi o astronomskim ciframa. Da li je tada trebalo da reaguje država ili nije – više nije ni bitno, stvar je prošlosti. Nikako neke stvari da ostavimo tamo gde im je i mesto – u prošlosti, da ih prepustimo sudu istorije…

Mislim da ova vlada (kao i prethodna, uostalom) koristi Kosovo kao izgovor da prikrije svoju nesposobnost, nemanje ikakvog plana za privredni razvoj i nepostojanje kvalitetnih kadrova. Ona štikla, pardon, platforma me smorila totalno. Očekivala sam bar delo dostojno Dostojevskog, međutim, platforma je tuc-muc – ništa specijalno.

Ono što je specijalno jeste stav Premijera Republike Srbije. Smatram da je takvo ponašanje i u privatnom životu, a kamoli za skupštinskom govornicom nedopustivo! Taj snishodljiv stav, to, kako bih rekla „seljačko podjebavanje“ (pardon my french) ne priliči ni pijačarskom radniku, a kamoli Premijeru. Sem tog stava, ne dopadaju mi  se ni neke izjave za govornicom od juče, a koje se mogu protumačiti na više načina…

Zamaskirani spinom o Kosovu, vest da poskupljuje struja će proći gotovo nezapaženo.

Druga „sjajna“ vest je onaj šeik, kako li se već zove. E, sad, pitanje je zašto stranim investitorima, u ovom slučaju šeiku, daju fantastične uslove za otkup zemlje, pokretanje poljoprivredne proizvodnje, itd. Zatim, zašto onakav kredit od Rusije, kad je od drugih institucija moglo pod povoljnijim uslovima… Mnogo je zašto, ali je spin Kosovo, pa se o drugim temama i ne diskutuje, jer, pobogu, a gde je tu Kosovo!?

Što se Kosova danas tiče i kako stvari funkcionišu, objasnio je Insajder u serijalu „patriotska pljačka“. Eto, tako vidim Kosovo danas. Tužno je što na ljude u enklavama niko ne misli, al’ je prigodno fotkati se sa njima za potrebe kampanje i udarati u šerpe i lonce, na sva usta, kako im je loše, kako ovo ili ono; ali, istovremeno, u istim kampanjama ne pominjati kontroverzne biznismene sa tog istog Kosova.

Kosovo je samo razlog da odgovor na pitanje

Kako mislite da pokrenete privredu u Srbiji? Kako mislite da nam napravite bolje životne uslove?

bude:

Sram te bilo, kako se usuđuješ  to i da pitaš, dok nam CIA, Vatikan und ostali sveCki moćnici otimaju svetu zemlju!?

E, pa, dame i gospodo, stalo mi je do Kosova, koliko i Kosovu do mene.

Eto, više me zanimaju neke ovozemaljske stvari od onih nebeskih. Na primer, više me interesuje kolika će cena struje biti, kolika će cena hrane biti, kako i kad ću sklopiti nove poslovne ugovore, od toga da li je platforma sa štiklom ili bez…

Već je jasno da je sadašnja vlada lošija od prethodne, a ni prethiodna nije bila dobra. Mada, prethodnoj se ne može spočitati bar taj neki classy style…

Mislim da su izbori neophodni. Jasno je da ne postoje kadrovi, da ne postoji strategija, čak ni plan. Imam osećaj da se pojedini (npr. NenaAntena ili onaj estradni menaĐer) snalaze u političkim vodama, isto kao što bi se i dete od 5 godina snašlo za komandama intergalaktičkog broda.

Eto, mislim da je Kosovo spin, koji će nas sve skupo koštati.

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=10TfxcE1K4I

Advertisements

10 thoughts on “Kosovo je srce spina!

 1. UndeadAdmin says:

  Sve na mestu.Samo ne znam kada će se promeniti šabloni pljačkanja,tj. izgovori za isto-viši državni interesi,borba za o(p)stanak ljudi tamo i sl.Ne znam samo čemu onda kolektivni smeštaji ako se već toliko insistira na patriotizmu…Neka naprave ljudima kuće umesto što odlaze milioni(milijarde) na “patriotske” aktivnosti.Koliko god bolela istina,ne menja se suština…

 2. Gorio says:

  Kosovo je Abrakadabra, čarobna reč srpskih političara.
  Oni je izgovore i na oči, beZposlenih i već naviknutih na glad, gradjana Srbije pretoče stotine miliona evra iz budžeta u svoje džepove.

  Costrictoria je o Kosovu napisala ni manje ni više nego što je istina.
  Pametnome dosta.
  Ostalih je na žalost više.

 3. Mislim da je ovo najprizemnija i najneostrašćenija disekcija stanja stvari od Insajdera o patriJoCkoj pljački. Potpisao bih svaku rečenicu.

  Samo Spin Srbina Spašava kanda.

   • Nebojsa says:

    Sumnjam da je ti razumijes,bar ovaj dio oko djece,kao i uostalom i sve zene danas,ne zele da radjaju nesto,pa tu ima raznih izgovora tipa,finansije,nema se para,ali znam i da se ima para,da je daleko bolji standard ne bi bilo drugacije.

    • Constrictoria says:

     a ti znaš da l’ razumem ili ne, m?
     i zašto misliš da ne razumem deo oko dece!? mora da si ubeđen da nemam klince, a pretpostavka je majka svih…

     :mrgreen:

     • Nebojsa says:

      Ne znam dal imas, ali ako i imas,ne vjerujem preko dvoje, ali dobro,tvoje pravo naravno je to da li zelis djecu i koliko, ali ne svidja mi se tekst ovaj, nista konkretno nisi rekla, daj neki predlog kako da se rijesi pitanje Kosova.Makar koja je tvoja neka vizija kako bi to trebalo?

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s