#OPVendetta

Remember, remember the fifth of November,
The gunpowder treason and plot
I know of no reason
Why the gunpowder treason
Should ever be fought

5. Novembar je dan koji simpatišu likovi, koje ja simpatišem:

ALL members everywhere in the world are expected to recognize the 5th of November as “Novemberist Day”. A day dedicated to the rights and freedoms of ALL humanity as well as the vindication of those who have been victimized by any Government Body anywhere in the World.

#OPVendetta —> više o svemu možete pogledati ovde (ima i live stream): http://www.ukanonymousevents.com, a može da se prati i hashtag na TWu. Kod nas aktivnost ovog tipa nije najavljena… međutim jeste počela baš danas #OPV-era.

Zašto je bitno podržati Anonymous pokret?


Zato što koliko god mainstream mediji pokušavaju da ih predstave kao hakere, oni nisu samo to, neki od njih nisu čak ni to – Anoni su borci za slobodu. Možda vam ovo zvuči isprazno, ali jeste tako. Da li ste svesni koliko smo robovi? Da li ste svesni koliko nepravdu trpimo svakodnevno (neko više, neko manje)? I većina ćuti…

U ime svih koji ćute, koji se plaše, Anoni su pustili glas.

I ne samo glas, Anoni sprovode konkretne akcije, koji naš svet čine boljim mestom. Potrudili su se da razotkriju mrežu pedofila i dostave podatke (iako to nije njihov manir) policiji; na udaru su i političari, korporacije (npr. Zynga jer su najavili otpuštanje 5% radnika), režimi…

A kod nas?

Ne razlikuju se ni domaći Anoni od stranih (mada, Anon je Anon – na bilo kojoj tački planete). Bore se kako mogu i daju sve od sebe. Podrška im ne bi škodila, pa ako ima koga radog da ih podrži, može ih naći:

http://anonymousrbija.blogspot.com
https://twitter.com/AnonSrbija
https://www.facebook.com/anonymoussrbija

Mislim da je nama, kao društvu, možda čak i teže nego drugim društvima… Možda grešim, ali to vidim ovako:

Bolje je imati režim, ali i nekog ko bi poveo zemlju napred, a da je opozicija tom režimu; pa se fajtaš protiv režima (kao što smo mi radili sa SMovim režimom onomad…). Međutim, šta raditi kad nemaš opoziciju? Šta raditi kad nemaš za koga da glasaš, izađeš na ulicu, uradiš bilo šta? Šta raditi kad su svi loši, nesposobni i korumpirani? ŠTA?

Ok, recimo i da se desi da narod totalno odlepi i izađe na ulicu. I šta posle? Zadnjih 10 godina dešava nam se konstantno propadanje (i moralno i materijalno). Nudi nam se izbor, koji to nije. Pa, mi i ne znamo za šta konkretno glasamo na izborima – svaka kombinacija je moguća. Moguće je da čak i stranka, koja navodno zastupa pravo Vlaha, a koja sa Vlasima ima veze koliko i ja sa kvantnom mehanikom, uđe u Parlament ne krijući da nemaju veze sa vlaškom manjinom, nego da su, eto, iskoristili rupu u Zakonu. Kad se sve to desi, kad se dese te sulude kombinacije i novi king sedne na presto, onda te bivši king optuži da je zbog tebe popio otkaz, jer ti si bio BeliGlas.

Od tebe traže ODGOVORNOST i glas, a svoju ODGOVORNOST za sva sranja koja nam se dešavaju ne pominju.

I šta kad živiš u takvoj zemlji? Šta uraditi? Pobeći? Zažmuriti i prikloniti se jednoj od strana? A šta ako nećeš ni jedno, ni drugo? Šta onda?

Onda ti ostaje da se boriš. I ne, nije zezanje. Ozbiljna sam. Ostaje ti da se boriš protiv svih nakaradnosti, koje ti smetaju. Potrebno je samo da odabereš način… reče mi danas jedna prijateljica:

Da, baš je teško govoriti glasno u ovom društvu svoje mišljenje.

U toj rečenici je sadržana sva naša tragedija, sva zla kob današnjice. Jer, moraš biti u kalupu. Svako iskakanje može da rezultira nepovoljnim okolnostima po tebe…

I kad živiš u takvim okolnostima, takvom okruženju, ako želiš napred, ako želiš bolje, onda jesi Anon. Ne, Anoni nisu bad guys, tako ih samo predstavljaju zato što su oni onaj kamenčić u cipeli, oni su podsećanje da se neke stvari neće ni zaboraviti, ni oprostiti. Tu su, promatraju i menjaju…

I mogla bih još ovako da pišem, ali zaista sve stane u ovu rečenicu:

Kada nepravda postane zakon otpor je naša dužnost.

Vi razmislite gde ste, šta ste i šta želite…

Srećan 5. Novembar svima koji ga slave.

httpv://www.youtube.com/watch?v=4-cSXxoJgQU

httpv://www.youtube.com/watch?v=Q4VeXcjJEy8&feature=youtu.be

Note:

 ne bavim se krimogenim aktivnostima, nisam haker i ne poznajem nijednog Anona.

 

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s