Kako nam lekari šamaraju decu

Zamislite situaciju:

Odvedete dete lekaru. Lekar vas izbaci iz ordinacije. Dete počne da zapomaže i da vas doziva vrišteći na sav glas da ga tuku. Kad pokušate da uđete u ordinaciju, sestra drži vrata i ne da da uđete. Kada konačno uđete, vaše dete izgleda ovako:

Šta se desilo?

Doktorka je nekoliko puta udarila detetu šamar, jer se dete bojalo igle!

Ovo nije imaginaran slučaj. Ovo je slučaj ćerke N. L. Iz Subotice. A doktorka, koja je zaslužna za podliv na devojčicinom licu je pulmolog-alergolog Katja Puleva, koja radi na dečjem odeljenju opšte bolnice u Subotici. Da zlo bude veće, ona je jedini pulmolog-alergolog, pa su svi roditelji prisiljeni da idu kod nje.

U razgovoru sa drugim roditeljima, može se doći do zaključka da je doktorka veoma neprijatna i arogantna osoba. Roditelji napominju da i njih doktorka izbacuje iz ordinacije prilikom pregleda dece, te da je vrlo neprijatna u obraćanju njima. Kako to doktorka može da krši Zakon? Zar zakonom nije predviđeno da roditelji MORAJU biti u pratnji dece?

Kodeks profesionalne etike lekarske komore (“Sl. glasnik RS”, br. 121/2007) u delu Posebna briga o deci Član 46 kaže:

U skladu sa stavom 1. ovog člana lekar pedijatar, lekar druge specijalnosti ili opšte prakse pregledaju malo, predškolsko i školsko dete u prisustvu roditelja, rodbine, staratelja, vaspitača ili školskog nastavnika.

Kodeks u delu Odnos prema pacijentovim bližnjim, Član 50, dalje kaže:

Lekar je dužan da se prema rodbini i bliskim prijateljima pacijenta odnosi sa puno razumevanja, pre svega prema njihovoj brizi za stanje bolesnika i da sa njima sarađuje.

Inače, Kodeks u delu  Obaveznost Etičkog kodeksa, Član 2, kaže:

Odredbe Etičkog kodeksa obavezujuće su za sve članove Komore.

Član Komore koji povredi Etički kodeks vrši povredu profesionalne dužnosti ili ugleda člana Komore, zbog koje podleže utvrđivanju disciplinske odgovornosti u skladu sa zakonom i aktima Komore.

Dr. Pulev je na najgrublji mogući način prekršila kodeks profesionalne etike lekarske komore i MORA BITI PROCESUIRANA od strane lekarske komore!

Zašto je devojčica dobila šamare?

Ne postoji niti jedan jedini razlog zašto bi treće lice, a i roditelj, lupao detetu šamare! Tačka! Šta god dete da uradi to nije vredno šamara! Devojčica ima nesreću da je astmatičar, te da ima fobiju od igala (a astmatičari su stalno u kontaktu sa iglama, verujte na reč). Zato što se plašila da da prstić kako bi je bocnuli – dobila je šamare! Otkuda bilo kome pravo da šamara dete? Otkuda pravo doktorki Pulev da šamara svog pacijenta?

Da li dr. Puleva šamara pacijente i u privatnoj poliklinici SENTE, gde radi kao pulmolog? Da li je greška roditelja što joj ne dovode decu u ovu privatnu polikliniku? Da li je dr. Pulev vredna plakete, koju je dobila 2008. godine?

Zbog ovakvih pojedinaca čitava lekarska struka je oljagana, a ima dobrih i poštenih lekara.

N. L. je slučaj prijavila policiji. N. L. je bila i na razgovorui kod direktora subotičke bolnice. Ukratko rečeo, direktor ju je isprašio napolje. Kako sama N. L. Kaže, stvar je tekla ovako:

Ja sam danas bila u bolnici na razgovoru sa direktorom, ali nije mi puno pomoglo, jer me otkačio samo tako i pritom rekao da zbog jednog šamara (a bila su tri mala), ne može da daje nikaku odštetu i da ću džabe ići na sud.

Da li direktor zaista misli da je gospođi N. L. stalo do para? Da li je to normalno ponašanje direktora? To je njemu samo šamar!? Umesto da odmah procesuira za početak interno, a kasnije i sudski dr. Pulev, on ubeđuje goposđu N. L. da šamar nije ništa strašno… Ma, koga briga za odštetu – dete je preživelo torturu! Pa, majka nije odvela dete mučitelju, već lekaru! Razume, ima li te?

Meni je jasno da smo posrnuli kao nacija na mnogo načina. No, do sad nam lekari nisu tukli decu. Šta je sledeće? Da eutanaziraju sve njima dosadne pacijente?

Lekarska komora se MORA OGLASITI povodom ovog slučaja i javno reći kakve korake će preduzeti protiv dr. Pulev. Smatram da ona mora biti najstrože kažnjena.

U zemlji koja polako izumire od bele kuge dešavaju se ovakve stvari…

Tamo gde prestaje logika – počinje zemlja Srbija.

 

 

 

 

Advertisements

73 thoughts on “Kako nam lekari šamaraju decu

 1. Tijana says:

  Dragi moji, moja cerka nije asmaticar, ali kad vidi, samo beli mantil a kamo li iglu, istog momenta dobija napad histerije. ne znam ni sama iz koliko stomatoloskih ordinacija su nas izbacili (DOSLOVNO IZBACILI) i sada samo na stomatoloskom fakultetu prihvataju da joj rade preglede i popravke. Elem, da se vratim na temu.. pored takve histerije koja ide u tu krajnost da pada u nestesvest, NIKO ME NIKAD NIJE IZBACIO NAPOLJE IZ ORDINACIJE I NIKO JE NIKAD NIJE OSAMARIO! polivali su je vodom, vrteli joj glavu, obarali naglavce, ALI SAMAR… RUKU BI MU ODGRIZLA DA JE PIPNE… Toj lekarki treba oduzeti dozvolu smesta… ALI… zivimo tu gde zivimo i jedino preostaje da decu ne ostavljamo samu, koliko god nas terali napolje.

 2. 100kg says:

  S obzirom da ima samozvanih lekara koji opravdavaju šamaranje pacijenata…onda bih ja da opravdam da sa svojih 100 kg razvučem istog nazovi doktora pesnicom po vilici tako da mu je ne sastavi ni jedan jedini ortoped.

 3. Vukasin says:

  Oko za oko, zub za zub. Išamarati doktora svaki put kada ga vidite na ulici i problem rešen. Sigurno ce neće ponoviti.

 4. petra11 says:

  odmah da ste je prijavili!!!!!!! ovo je nevidjeno, pa maloletnici MORAJU biti pregledani samo i jedino u prisustvu roditelja!!!!!!!!!!!!!

 5. dragan says:

  ja mislim da bi je zubima zaklao da mi je udarila dete, ona mora da pored zdravstvenog radnika bude i psiholog a i pedagog. rad od 30g. u zdravstvu iziskuje malo profesionalnosti u ovakvim situacijamaq.
  nazalost drzava nam nije pravna pa se bojim da se ovo nece isterati do kraja, i da curka nece biti kaznjena zbog svojih postupaka.
  ali joj porucujem da ce sutra naleteti na mnogo nezgodnijeg roditelja koji ce je morati odrobijati zbog njene nestrucnosti i samozivosti. pozdrav iz su.

 6. ...gomila nelogicnosti... says:

  Apsolutno sam protivnik nasilja, u bilo kom pogledu i prema bilo kome, narocito deci, ali cela ova prica ima mnogo nedoslednosti i konktradiktornost. Od cinjenica gde se desilo (Bolnica ili Dom Zdravlja) do cinjenica o kojima ocevidci pricaju… Ne znam vrlo je zbunjujuce. Poznavajuci pomenutu doktoricu, mogu reci da je vrhunski strucnjak, decji ALERGOLOG – IMUNOLOG (a ne pulmolog, kako mnogi, netacno, govore) i iskreno NEVERUJEM da je ona uradila to za sta se tereti.

  Preuzet komentar sa: http://www.blogche.co.rs/kako-nam-lekari-samaraju-decu/
  “Marija – …Dotičnog dana gospođa Lazić je donela svoje dete na dečje odeljenje i dete je ubrzo dobilo histerični napad. Nogom je udarilo u grudi medicinsku sestru koja je pokušala da smiri dete vrišteći pri tom da će ako se ne odnese sa odeljenja, otići iz kuće i vratiti se ocu( Gospođa Lazić naime ne živi sa roditeljem deteta) Potom je dete u vrhuncu histeričnog napada udarilo nogom dr Pulevu u lice. Čak ni u ovoj situaciji dr Puleva nije primenila nikakvu silu, iako mislim da je trebala. Majka je uhvatila dete za lice i pokušala je obuzdati. Dete je psovalo majku, medicinske radnike i očuha, otimalo se, a majka ju je vukla i stezala za lice. Nakon pregleda, majka se izvinila zbog psihičkog ali i fizičkog terora koje je njeno dete sprovelo, te su obe napusstile dečje odeljenje.”

  Iz gornjeg navoda,namece se pitanje, JESTE LI SIGURNI da majka nije sama nasamarala dete u liftu na putu ka kuci? Ipak je to celih 8 spratova do dole, pa kada je videla kako dete izgleda, da se uplasila reakcije okoline i usput odlucila da optuzi doktorku?! Sve je moguce….zar ne?

  …iz gore citiranog teksta moze se i izvuci zakljucak da u toj porodici vladaju nerascisceni porodicni odnosi, gde dete verovatno ima strah, ali ne samo od igle, nego i od nekih drugih stvari, ali i da je prilicno nevaspitano, jer je dete od 11 godina svesno bice sa kojim je komunikacija ostvariva, a ovo sto pise je za posmatranje ….

  Jos jednom napominjem da sam protiv svake vrste terora, a nad decom narocito, ali sve ovo je vrlo sumnjivo….i mislim da nije javnost ona koja se treba baviti ovim problemom, a kamoli pretnjama…..

  …a za kraj savet svim roditeljima MOLIM VAS NEPLASITE SOPSTVENU DECU PRETNJAMA DA AKO NE BUDU DOBRI ICICE KOD LEKARA ILI CE DOBITI INJEKCIJU, jer time samo stetite svom detetu. Punite ih bespotrebnim strahovima i nije ni cudo sto su posledice posle ovakve kakve jesu!!!!

  Pozdrav svima!

 7. Nebojsa says:

  Marija,ne moras da me oslovljavas sa time gospodine,iako se ne znamo,mlad sam ja za to,moguce je da sam i mladji od tebe:)Vidi ovako,ja ne mogu znati sta se to desilo tacno sve u ovom slucaju,al mene srce nekako vuce na stranu djeteta i nije prijatno za vidjeti ovu sliku sa podlivima,priznaj?Znas sta jos i dalje nisi me ubijedila da nisu mogle sve te koleginice tvoje,sestre,plus doktorica da se obrane od jedne djevojcice od 11 godina.Ja Marija ne opravdam nasilje nicim izazvano,nikako i razumijem da i vi zdrastveni radnici naravno treba da se branite kad neko nasrne na vas,ali kad je u pitanju odrasla osoba,ali nikako kad je dijete u pitanju.Ja ne znam jesu li te koleginice toliko slabasne,da nisu mogle da se odbrane od nje.
  I znam ja da su plate male u zdrastvu,znam,ali isto tako rmoras razumjeti da je takva situacija skoro svuda,ne samo kod vas.Ja nigdje nisam vidio vecu frustraciju sa time kao u zdrastvu i onda se to prenese na posao,na rad sa pacijentima,a jesu pacijenti krivi za to sto su vama male plate?Nisu.Ja vjeruj mi,gdje god sam radio,nikad nisam dozvoljavao,da me bilo sta omete u radu,niti mala plata,niti licni problemi,to sve mora da se stavi van posla.Ja se nosim time,bilo koji posao da radis,bio on makar i minoran,kao recimo kremanje cipela,uradi to najbolje sto umijes.
  Jos nesto,danas su ljudi jako svi napeti,nervozni,mali je prag tolerancije,a on se da najvise primjetiti u takvim zanimanjima gdje se radi sa ljudima.Svi ti takvi poslovi,a pogotovo mislim na drzavne,vlada od zaposlenih neljubaznost.U administraciji,na salterima,ja skoro i da ne mogu da se sjetim nekoga,da je ljubazan bio.I znam i za bahato ponasanje medicinskih sestara,nemoj se uvrijediti,ne mislim na tebe,nisu svi takvi,ali ih ima dosta koje imaju kompleks nize vrijednosti,pa se ponasaju kao da su nacelnice odeljenja.I morate biti svjesne da radite takav posao,koji znaci je stalno u kontaktu sa ljudima i koji je veoma odgovoran,veoma,znas to sama,greske se skupo placaju.I ne volim to,kad mi se neko zali na svoj posao,a za taj posao se skolovao,niko te nije tjerao da zavrsis za medicinsku sestru.Zato sam ja i pobjegao od medicine,odlucio se za drugu oblast.
  Opet it moram ponoviti ovo,ok je da ti ovdje izneses svoje misljenje,svoje vidjenje,ali nije mi ok da pominjes privatne stvari njene majke i da ces to reci na sudu,sta imas od toga ti?Ja da se meni desi na poslu nesto slicno,da recimo mog kolegu nekog napadnu,a da nisam bio tu prisutan,nema sanse da bi se ja mijesao u to,davao nekakve iskaze,gledao bih svoja posla.Meni se sve ovo cini Marija,da ste vi tamo koleginice,a Dom zdravlja je takav vid ustanove mnogo manji od bolnice,sigurno se svi tamo poznajete odlicno,i onda ste tu da se solidarisete jedno za drugog,tu ste i da obranite svoju struku,pomalo zmureci na jedno oko sta je istina prava.
  Ja posle svega vise ne znam tacan redosled dogadjaja ovog slucaja,pomalo sam se pogubio,ne znam po tebi ni dal je djevojcica uopste udarana,ni kada,dal je u prisustvu majke,ili nije,pojma nemam:)A i ne treba da znam,ovo je jako teska tema za komentaristi,kad dvije strane iznose suprotna totalno vidjenja.

  • Marija says:

   Poštovani Nebojša i Pink

   Ja nisam koleginica doktorici, ja sam koleginica medicinskoj sestri. To da li je smešno da dete od 11g može da izudara zdravstvene radnike ne znam, ali je žalosno da po našim zakonima zdravstveni radnici nemaju prava ni da se brane od udaraca na radnom mestu. Možemo jedino da bežimo sa odeljenja, a čak ni to ne znači da sutra kao dr Puleva nećemo osvanuti u svim novinama kao najveći monstrumi. Što se pak privatnosti gospođe Nele Lazić tiče, da li se neko zapitao šta je sa doktorkom koja dobija pretnje smrću zbog neistina i laži koja gospođa Lazić iznosi. Kada izađete u javnost na ovaj način i brutalno nagazite nekoga,. budite spremni da se podatci i o vama objave. Dete gospođe Lazić je na najvulgarniji način u prisustvu majke psovalo zdravstvene radnike ali i očuha i pretilo da će se vratiti ocu.
   Inače zašto je gospođa Lazić uošte donela dete na odeljenje u 22h?, verujte mi nije zbog Astme.
   Mnogo toga se proguta Nebojša, i do jedne granice dozvoljavaš da te ponize , ali onda kada u desetak novina pročitaš blaćenje i vidiš kako je lako nekom uništiti život, izudarati nekog drugog, sebi tražiš privatnost, a od trećeg tražiti novčanu odštetu e onda ti je dosta,.
   Gospođa Lazić ni dalje nije odgovarila da li to poriče da je njeno dete u njenom prisustvu nogom izudaralo medicinsku sestru u grudi, a doktorku u glavu. U njenoj priči nedostaje i pretnje deteta da će se vratiti ocu, kao i najsočnije psovke njenog deteta. Zašto? Šta se to treba sakriti u odnosu deteta i očuha?
   Zašto je to dete histerično i naučeno da silom rešava svoja nezadovoljstva?
   Zašto neko misli, a tu mislim na gospođu Lazić da javnost kojoj je dr Pulevu prestavila kao monstruma i sve naveliko iznela u novine, nema pravo i ovo da sazna.
   Niko ne pita zašto je gospođa Lazić izašla bez deteta,a niko je sigurno ne bi vukao napolje?
   Ja sigurno ne bi ni bilau situaciji da izlazim, a ne bih ni izašla.
   Da li se neko zapitao da li je nakon te večeri kod drugog nekog lekara, ispitan razlog zašto je detetu “pozlilo”?
   Ili je možda razlog poznat, pa neko ne želi da se zaključi kakav ima problem to dete.
   Neko je rekao da roditelji ne snose odgovornost za ponašanje deteta, a dete opet ne snosi odgovornost za svoje postupke.
   Znači onda sestra koja ima povređenu dojku i koja će sa tim morati da živi, snosi odgovornost za svoju povredu.
   Pa neće tako više moći…
   Drugim rečima sve što je nenormalno, normalno je i svako će na dečjem odeljenju rešavati svoje porodične probleme, a možda i nešto više od toga….a ako se tome usprotiviš suta ćete dati u novine.
   E zbog ove situacije i zato što znam nešto više, ja ću da svedočim….

   • Pink! says:

    Postovana Marija,

    Ja sam namerno stavila u svoj tekst da neznam jel to istina ili ne i da se to desilo mom detetu ja bih pobila tog NEKOG,a ne navedenu doktorku,jer je ja i neznam,a i ja sam podosta udaljena od Subotice tako da necu da sudim nikom odredjenom! A ni za tvoju verziju price ja nisam rekla da je izmisljena ili laz,jer opet kazem neznam nisam bila tamo i ne kazem da je nemoguca! Ja u porodici imam osobu koja je bila histericna prilikom dobijanja inekcije ali nikad nikom nije nanela telesne povrede,jer nije imala prilike,svaki put su je obuzdali bez samara i bez pretucenog osoblja. Ali opet svi smo drugaciji! Ako je istina za samare,ponavljam AKO je istina onda je strasno ipak je to dete,a ako nije i zena pravda svoje postupke time onda je to jadno i toj zeni treba lecenje! Ja sam samo nabacila komentar na osnovu onog sto sam procitala a nikog konkretno nisam osudila!
    Ja postujem vasu profesiju koja je izuzetno humana i ne mogu da zamislim cega se vi sve nagledate ali osudjujem svakog ko ne radi svoj posao onako kako treba, i ne kazem da si to ti ili bilo ko naveden jer vas neznam!
    Molim te Marija bez ljutnje! Pozzz

 8. Nebojsa says:

  Marija,
  moram se i ja pridruziti ovoj vecini ovdje koja je stala u zastitu djeteta.Prvo,ja sam nekad bio medicinski radnik,tacnije medicinski tehnicar,radio jedno vrijeme u KBC-u,a kasnije sam se skolovao u drugoj oblasti i znam,kroz taj doduse ne dug period rada,ali i kroz moje skolovanje u srednjoj,gdje sam cesto naravno praksirao u bolnici,vjeruj mi da sam upoznao jako dobro tu struku,profil njihov kao radnika i necu sada da generalizujem,ali reci cu ti da kao i drugoj zivotnoj oblasti,zanimanju,kao i uostalom uopsteno u zivotu,ima losih ljudi tamo,koji i ne rade svoj posao na zadovoljavajucem nivou.Ja sam se nagledao svega po odeljenjima,milion puta sam vidio nesavjesno i lose ophodjenje prema bolesniku,pacijentu i nemoj da pricas tu pricu za tu doktoricu,kao ona 30 godina radi,itd,pa sta?Ima primjera sa takvim ljekarima,koji su kasnije otkriveni,ucestvovali u raznim kriminalnim radnjama.Znaci to je razlog koji treba da je amnestira od batinjanja djeteta,bas zato sto radi toliko vremena,takvi ljudi se opuste,dobro su se instalirali u zdrastvu,rade po svome kako zele i teze im je stati na put,nego recimo nekome koji je tek poceo da radi.
  I ja sam primjetio kao i majka ovog djeteta,da si prvo napisala da si bila pristuna tamo,ovom Raletu,a onda da nisi.Al ok,na kraju tvrdis da nisi bila prisutna,e onda nemoj ti da dijelis pravdu,kad nisi bila prisutna i logicno je da ces stati na stranu koleginica,a ja to razumijem donekle,jer nikad se ne zna,moze nesto slicno ne daj Boze i tebi da se desi,nebitno,kriva bila ili ne,pa ce se naci kolege u pomoc,da svjedoce.Opste je poznato da u medicini tesko veoma deblji kraj izvuku osobe te struke,u nekom sudskom procesu,slicno se moze naci u policiji.gdje ima bezbroj slucajeva nezakonite upotrebe sile nad nekim,i ne odgovaraju za to.
  Dalje,meni nije jasno,kako to da jedno dijete od 11 godina,pri tome zensko.je uspjelo da pretuce pola osoblja u ordinaciji?Da niste uspijele da je savladate bez samaranja,cudno jako,moguce da to dijete je vec nosilac crnog pojasa u karateu:)Jednostavno po meni,odmah su trebali ako je pocela da histerise,da zovnu majku njenu i zajednicki je nekako umiriti,na prvom mjestu njena majka to da uradi,pa ako ne moze lijepo dovidjenja,neka napusti ordinaciju.
  I za kraj,ne znam opet kazem,mada znajuci vec sam napomenuo medicinarsku solidarnost u takvim slucajevima izmedju kolega,sta se to tebe tice?U smislu da vidim,ti ces da iznosis neke privatne stvari njene majke na sudu ako dodje do toga?Sa kojim pravom ajde mi kazi?Ti si se nasla da to radis,a nema cijeli slucaj nikakve veze sa tobom,posto nisi bila prisutna.Ne brinem se ja za tu doktoricu,nece je proglasiti krivom mogu se zakleti,ima gorih puno slucajeva nesavjesnog lijecenja,pa nisu odgovarali,a kamoli ovo samaranje.
  I sto da ne uzme ona odstetu,pa danas se pare uzimaju na sudu za tesku izgovorenu rijec,klevete,sto ne bi i ona uzela pare ako je u pitanjju fizicka upotreba sile,sto se ovdje pravimo posteni,ti na prvom mjestu,pa to je normalna stvar da se plati novcano kad su takvi slucajevi u pitanju.A sto kazi mi,ti ne bi tuzila recimo mene,da te ja isamaram?Zna se kako to ide,privatno se podnese tuzba i ako se donese presuda da je kriv taj sto je nasilno reagovao mora platiti novcem za to.
  Ja da sam otac tog djeteta,pobrinuo bih se,da ako ne moze sud da to rijesi,rijesio bih ja to na svoj nacin.

  • Marija says:

   Poštovani Nebojša,

   Ne može se “primetiti” da sam napisala nešto pto nisam i ne znam da li ste vi savesno ili nesavesno obavljali svoj posao, ali ja kao medicinska sestra svoj posao obavljam savesno. I to radim tako da ne znam da li ću suta za svoju platu od 30 000 moći pružiti hleb svom detetu. To da li zbog toga treba da me isprebijaju pacijenti, jer sam izabrala humani posao pa sam batine i zaslužila, jer sam sam tim korumpirana(ne znam sa čim) ili kako neko reče ako ne mogu da obuzdam pacijenta, a ne želim batine, onda ne treba da radim svoj posao, to je toliko nisko da ću ostaviti bez komentara. Ja nemam razloga zašto da stajem na nečiju stranu, a što se tiče toga da je majka trebala biti tamo, dragi gospodine, ona je bila tamo, kada je dete izudaralo moju koleginicu nogom i tek nakon toga je izašla napolje.
   Niko joj dragi Nebojša “nije držao vrata” dok su moje koleginice dobijale porciju, a sve u cilju da se tom detetu pomogne.
   Žalosna je zemlja u kojoj se cene kriminalci, nasilnici, učenici koji prebijaju nastavnike i profesore, pacijenti koji koji dele pravdu zdravstvenim radnicima i uvode noću “red u sistem” Žalosno je to dragi moj Nebojša, kad se blate sve institucije sistema i degradiraju ljudi koji su 20 godina proveli u učenju zato da bi pomogli ljudima.
   Najlakše je danas nekog linčovati i uništiti mu život na ovaj način, a mi medicinske sestre i bedni radnici možda treba da se izvinimo što nismo dobili još batina, pa bi mnogi kojima je film “Rane” životni putokaz bili sretniji.
   U ostalom-svi smo mi isti, zar ne?

   • Pink! says:

    Dete od 11 god.,asmaticar,pretuklo osoblje…….dete od celika!!! 😆
    Ja se stvarno izvinjavam al je smesno! Ne kazem da se to nije desilo i ako jeste stvarno mi je zao ljudi, ali je i dalje smesno!

 9. Marija says:

  Gospođo Mama, ja nigde a to se uostalom može i pročitati nisam rekla da sama bila prisutna. Rekla sam da sam koleginica medicinske sestre koje je vaše dete izudaralo i koja ima krvne podlive po dojci koje sigurno neće pokazivati na socijalnoj mreži i koja se još uvek leči od povreda koje joj je vaše dete nanelo.
  Da li vi to možda poričete da je vaše dete šutalo medicinsku sestru u grudi(šutalo je i doktoricu u lice,ali sada govorim o sestri)??
  Pa o tome gospođo Lazić postoji obilna medicinska dokumentacija.
  Zar vi mislite da je normalno da doneste dete, koje očigledno ima neki problem, pa da ono potom ima pravo zato što je dete da teško povredi medicinske radnike koji pokušavaju da mu pomognu?
  Pa zašto ste vi gospođo izašli bez deteta, ako se vaše dete ponašalo kako valja?
  Niko nije rekao gospođo da ste vi tukli dete, ali znate dete koje VAMA na pregledu, u prisustvu tri svedoka preti da će vas ostaviti i vratiti se ocu, sigurno ima dublji razlog za to i on ne mora biti vezan samo za vas, nego i za vašeg partnera.
  Pošto ste tako besomučno napali jednu javnu ličnost i njenu privatnost, niste valjda očekivali da javnost (a trebao bi i sud i socijalna služba) da ispita okolnosti i razloge ovakovog ponašanja vašeg deteta, nezavisno od vašeg prava na privatnost.

 10. Pink! says:

  Mislim da je medicinsko osoblje koje je ovde ostavljalo komentare( ne svi,samo pojedini) upravo pokazalo zasto ljudi imaju lose misljenje o lekarima i osoblju uopste,opravdavajuci postupke tipa smirivanje samarima i objasnjavaju zasto to lekari moraju da rade, onda najjace od svih,komentar o smaranju pacijenata koji nazalost zavise od njih i ciji je zivot u rukama i td. Kada ce te shvatiti vasu ulogu,prestati da izvlacite pare od pacijenata jer im je zivot u pitanju jer znate da mozete,kada ce te se posvetiti pacijentu bez predrasuda o njima da su maloumni debili koji su samo tu da bi vas nervirali ili kako god ih zamisljate? Shvatite da ljudi koji dolaze kod vas su tu jer imaju problem pa pakar to bio i nakrivljeni polni organ u levu stranu,ali to za tog pacijenta pretstavlja zastrasujuci problem jer nezna o cemu se radi i zasto mu se nakrivio! Shvatite da ste vi tu zbog nas a ne mi zbog vas! Posle vase price moram da postavim pitanje zasto ste vi onda zavrsavali medicinu ako,kao prvo vas pacijenti smaraju,a kao drugo neznate da izadjete na kraj sa njima? Onda vi niste za taj posao! Da se razumemo,ja radim sa ljudima i znam da postoje problemeticni slucajevi i da nijedan posao sa ljudima nije lak,al ne treba leciti svoje frustracije na njima pogotovo ako je rec o medicini gde dolaze uplaseni ljudi za svoje zdravlje ili eventualno zivot!

  Neznam da li je samaranje laz ili ne,necu da tvrdim ono sto nisam videla,ali ako je jeste onda je to zalosno! Ja se, na mestu te majke ne bih obratila nikom nego bih uletela u ordinaciju i pobila osoblje! Niko,ali znaci NIKO nema pravo da mi samara dete! Ukoliko nisu zbog histerije mogli da smire dete,lepo se pozove roditelj u orinaciju koji prvenstveno bi trebao da bude tu jer je dete najsigurnije sa majkom ili bilo kim koga poznaje! Strasno me nervira kompleks Boga kod lekara sa kojim sam se jaako cesto sretala u zivotu i zato mi ovo ne zvuci kao nemoguce! Opet kazem necu da tvrdim da je tacno jer neznam! Ali da treba da se stane u kraj doktorskom kretenizmu,treba!!! Cas izuzecima al ih je nazalost jako malo!

 11. Aleksandar says:

  ovako samo da se nadovezem na neke komentare…. bio sam klinac i to nikako necu zaboraviti… isao sam da mi vade krv iz prsta… sto kaze jedna od komentatora treba 3 odrasle osobe da drze malo dete.. imao sam 6god kada se to desilo…nisam dobio ni cusku ni samar ali kada je to cuo moj matori koji je cekao u hodniku hteo je svima da promeni licni opis… ja znam da to nije lako raditi, pogotovo ne sa decom, ali BRE ljudi, DOZOVITE se pameti… pa niste bogovi da radite vi sta hocete i kako hocete… ali opet mi nismo krvi tome… samo da mi je znati koliko je NEPRIJAVLJENIH slucaja korupcije u zdravstvu…. a i ti direktori zdravstvenih ustava… misle da su Boga uhvatili za m…. (zao mi je sto ovako pisem ali to je istina)

 12. MAMA says:

  Gospođo Marija da li vi cujete samu sebe,u jednom trenutku kazete da niste bili tamo u drugom kazete da je moje dete u vasem prisustvu izudaralo osoblje!!!!Meni pare ne trebaju i ne zaradjujem na mom detetu niti sam to ikad pomisljala da uradim,dete sam odnela u bolnicu da vidim zbog cega je palo u nesvest,jer vi zaista mislite da bi ja ikada digla ruku na rodjeno dete,u zivotu je nebi povredila pre bi samoj sebi presudila nego njoj da naudim,ne znam da li ste i vi majka ali postavite se na moje mesto i da je ista situacija!!!

 13. roditelj says:

  O ovoj dr Pulevi se nadaleko zna koliko je neprijatna,drska i bezobrazna osoba,zimus sam tamo bila u bolnici sa detetom koje je tad imalo 19 meseci,trebam li opisati kako nas je docekala? Uostalom celo decje odeljenje katastrofa (cast izuzecima kojih je jako malo) izuzetno su neljubazni,a koliko vidim tu ima i onih koji su u struci pa bi ih zamolila da mi objasne da li je to normalno da kad je jutarnja vizita roditelji treba da ostave dete i izadju iz sobe i da nista ne znaju o cemu je svita lekara diskutovala?

  • Marija says:

   Do pre desetak godina poštovani roditelj-u, roditelji uopšte nisu mogli boraviti niti ulaziti na dečje odeljenje kada su im deca bila hospitalizovana. Ne na veliku vizitu, nego uopšte. Ja to kao majka i žena naravno ne podržavam i drago mi je da danas to nije tako.
   Svako dete na dečjem odeljnju posle velike vizite(koja je interni lekarski razgovor o slučaju) ima malu vizitu, svog ordinirajućeg lekara sestre u prisistvu roditelja, gde ste i vi, u to sam sigurna dobili sve informacije koje su vas zanimale.
   A to da nazivate svo osoblje koje vam je lečilo i izlečilo dete neprijatnim pokazuje samo koliko potcenjujete naš rad. Budite otvoreni pretstavite se imenom i prezimenom i recite ko je to i kako prema vama bio neprijatan. Iz iskustva znam da ovakve komntare nećete nikada ostavljati za vas lično, na odelenjima poput hirurgije, urologije ili kardiologije gde se mesecima čeka na red i gde s obzirom da se radi o vama, a ne o detetu obično niko ne isteruje “neku pravdu”
   Eto bila sam možda i suviše iskrena, ali godinama gledam i doživljavam kako pojedini roditelji besramno ekspolatišu svoju decu, počevši od toga da mi rukom preponom zlatnih prstenja objašnjavaju da oni “detetu neće kupovati lek” jer za decu ima da ima, čak iako to nije do nas što nema,pa do toga da majka koja mirno čeka kod kardiologa 6 meseci ne može da isčeka 45 minuta za pregled svog deteta jer “deca nema šta da čekaju” nepitajući da li doktorica i ja upravo spašavamo nečiji život.
   To je prokletstvo i žalost našeg mentaliteta.

 14. Ivana says:

  Sta je sa vama ljudi??? Vecina vas razglaba o iglama, astmi, stepenu povreda deteta, opravdanosti postupka u odredjenoj situaciji. Samaranje je fizicko nasilje i dokaz licne nemoci napadaca. Samim tim je nedozvoljeno. A samaranje DECE KOJA SU SLABIJA OD VAS I ZAVISNA OD VAS je NEDOPUSTIVO. A SAMARANJE DECE OD STRANE MEDICINSKOG OSOBLJA U ZDRAVSTVENOJ USTANOVI JE ZLOCIN.
  Bilo kakvu odgovornost lekara ako eventualno postoji trebalo bi da utvrde nadlezni organi. Na zalost to se ovde ne dogadja cesto. Zato sto je DRZAVA NEMOCNA da se obracuna sa svojim gradjanima. Sa lekarima koji su NEMOCNI da pregledaju 100 pacijenata dnevno (od kojih su neki histericni, pa sta?) pa biju pacijente. Sa roditeljima koji su NEMOCNI da vaspitaju decu pa koriste batine. Bilo bi lepo da svako preispita stepene svoje moci ili nemoci da ispunjava odgovorno i humano svoje roditeljske, lekarske i sve druge zadatke, i da preuzme odgovornost za to. Ko ne moze, nek se svojih odgovornosto odrekne, UMESTO DA SAMARA DECU. Ovde se uvek razmislja, te da li je zena ustvari zasluzila da je muz zlostavlja… Sad se razmislja da li su neka deca razmazenija od druge te zaboga zato zasluzila po neki samar, i to u zelji da im se pomogne… Pa jeste li vi ljudi normalni???

 15. MAMA says:

  Gospođo Marija!da li vi stvarno mislite da je meni stalo do para kako navodite?Gresite ja samo zelim da isteram pravdu,a kao sto vidim jako ste dobro upuceni u slucaj,necu da gresim dusu ali mozda ste i vi ta jedna od sestara koja je bila prisutna to vece,ne znam da li vam se dr.hvalila kada su me pustili unutra i kada mi je mala rekla”MAMA OSAMARILA ME JE TRI PUTA”tada unela u lice maloji rekla”JESAM UDARILA SAM TE I AKO TREBA PONOVO CU”halo o cemu pricamo,pa nije moje dete lutka da je samaras!!!mislim da jako gresite dusu i da dobro cuvate leđa jednoj doktorici koja je polozila lekarsku zakletvu,molim vas da ne vređate jer ja to isto ne radim,ponavljam PARE MI NE TREBAJU TO ME NECE OBOGATITI!!!uostalom dete nece LAGATI jer samo ona zna sta je dozivela to vece!!!!

  • Marija says:

   Draga gospođo Mama, Ja jesam medicinska sestra, ali nisam “jedna od tih.” što su bili tamo, nego sam prijateljica i koleginica sa njima. Ono što se zaboravili u svom pozivu na linč na doktorku Pulevu jeste da je vaše dete izudaralo pred vama nase sestre, moje koleginice i to nogom u grudi i u glavu.
   One se još leče draga mama.
   Ako mislite da one neće tražiti odštetu OD VAS zbog toga na sudu, varate se.Nemojte misliti da će svi ovako ćutati zato što smo sada u šoku zbog ove hajke koju provodite.
   Moje koleginice su vaše izvinjenje prihvatili, ali mi sestre isto nismo potrošna roba niti dzak za udaranje i krajnje je vreme da neko na sudu odgovara zbog povreda na radu koje smo zadobili od pacijenata u histeričnim nasrtajima
   A ako do toga doće, a doći će, mnogo toga o čemu ovde neću pisati će se saznati.

   • Constrictoria says:

    Marija,

    bez uvrede, ali budi malo dosledna…

    Iz prethodnih komentara se da naslutiti da je dete agresivno zbog problema u porodici i da postoji empatija za dete.

    Sada se preti ženi tužbom zbog ponašanja deteta, za koje se, navodno, gaji empatija!?

    Po Zakonu o pravima deteta, dete ne da se ne sme udariti, već treća lica (u koje spada i medicinska struka), ne smeju ni da povise ton na njega, a kamoli da prete ili da ga udare, te na drugi način izazovu traume kod deteta.

    Takođe, maloletnici se ne mogu procesuirati na sudu kao punoletne osobe, niti za njihova dela roditelji mogu da snose odgovornost, u smislu izvršenja protivzakonitog dela, ali se s druge strane roditeljima omogućava pomoć stručnih lica u vaspitanju i socijalizaciji maloletnog lica (prevashodno psihologa):

    1) donet je Lex specialis – poseban Zakon o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica čime su maloletnici u svom krivičnopravnom položaju u potpunosti odvojeni od statusa punoletnih lica kao učinilaca krivičnih dela,
    2) odredjena je posebna nadležnost okružnih sudova za postupanje u krivičnim predmetima maloletnih učinilaca krivičnih dela,
    3) predvidjena je obavezna specijalizacija lica koja u organima krivičnog pravosudja učestvuju u krivičnom postupku prema malololetnim učiniocima krivičnih dela (uz prethodnu obuku i izdavanje licenci ) i
    4) pored krivičnih sankcija zakon je prema maloletnim učiniocima krivičnih dela predvideo mogućnost izricanja posebnih mera sui generis – vaspitnih naloga (uputstava ili preporuka) – kao sredstava restorativne pravde kojima se izbegava pokretanje ili vođenje krivičnog postupka.

    A majka deteta sigurno ne može da odgovara za postupke svoga deteta. Hoću reći, nije majka fizički nasrnula na osoblje…

    Ja mogu da razumem da si ljuta zbog ove situacije… Zaista je mučna.

    Ja bih ostavila sudskim organima da donesu konačni sud – ko je u pravu, a ko nije.

 16. Marija says:

  Poštovani gospodine Rale.
  Ni ja nemam kuću, niti automobil ipak ne idem okolo, ne klevetam i lažem, kuneći se u svoje dete i javno ga eksponirajući da bih došla do para, a sve to znajući da nesamo da to dete nije bilo tučeno nego da je to dete u mom prisustvu izudarlao svo osoblje dečjeg odeljenja, za šta se gospođa Lazić(pre nego što je rešila da iskoristi slučaj) izvinila.
  Ja na svom detetu gospodine Rale ne pravim biznis, nego bih da tako nešto učini vodila ga psihologu.
  Pročitajte naime dragi gospodine literaturu dečje psihologije, naime takva deca sa takvim histeričnim napadima često su žrtve zlostavljanja u sopstvenoj porodici.

 17. ona says:

  Nikada svoju decu nisam vodila kod dr Puleve niti bi ikada to uradila……naime….kada cujete toliko toga loseg o jednom lekaru ne pada vam na pamet da idete k njemu! Pomenuti direktor bonice koji stiti doticnu lekarku je sve samo ne lekar her sam imala licno iskustvo sa njegovim drskim i bezobraznim ponasanjem.Dr Puleva je jedna od lekarki koja radi u Kolevki instituciji za nezbrinu tu i pshofizicki ometenu decu u razvoju….kada sam prvi put procitala tekst na pamet mi je palo samo jedno”Boze….sta li sve radi samo u Kolevki gde nema majke koja ce dignuti javnost na noge jer joj dete ne ume da kaze kako se lekarka odnosila prema njemu” Moje misljenje je da ova majka treba da se bori jer vreme da se stane na kraj “priucenom” medicinskom osoblju u Subotickoj bolnici…
  👿

  • Marija says:

   krajnje je bezobrazno poštovana “ONA” to što uzimate sebi za pravo da ocenjujete stručnost lekara koji je ne samo subspecijalista sa 30 godina radnog staža, nego i jedan od tri subotička doktora medicinskih nauka.
   Ne verujem da ste zato kompetentni, a to vam uostalom nije ni ukusno. Ja nisam dete ali se lečim kod dr Puleve, a vas znate niko ne tera da nosite dete kod tog lekara ali je degutantno da tako VI govorite o osobi koja godišnje leči oko 4-5000 dece.
   Ovo što se ovde ova jadna žena, ni kriva, ni dužna razapinje na krst, zarad profita gospođe Lazić je bezsramno.
   No kada bude suđenje, ja znam svašta o gospođi Lazić, budite ubeđeni da to što ovde neću to da kažem, (degutantne su to stvari), ne znači da se neću prijaviti i to reći na sudu.

 18. Rale 024 says:

  Postovana gospodo ili ti gospodice “Marija” to sto neko nema posao,nema kucu na sprat,nema auto,nema polozaj da li treba da dozvoli da mu dete maltretira kome god mu padne na pamet samo zato sto ima sve to sto sam naveo i sto bolje stoji u drustvu.Naravno …NE…Samo da vas podsetim da su se mnogi ljudi opustili i dali sebi za pravo da rade sta god im je volja samo zato sto su na boljem polozaju od drugih a pitam ja vas gospodo ili ti gospodice kako bi “vi” reagovali da ste se nasli u ovoj situaciji,pa verovatno bi sedeli potpuno mirno i cekali da se svi kojima padne na pamet ili im se tako jednostano moze u ovom drustvu,izredali i tukli i tako zadovoljili svoju poziciju u drustvu…

 19. Hmmmmmmmm…..neznam kako ko,ali da je moje djete bilo NEDAJ BOZE u pitanju,hmmm znate sta bih ja toj doktorici uradila……………..nesmijem ni pomisliti——–zazalila bih dan kad je se rodila….kakvo je to ponasanje,odakle bilo kome pravo da se izivljava na drugom pogotovo na djetetu FUUUUUUUJJJJJJ ❗ ❗ ❗

 20. Marija says:

  U pitanju je prljava laž!

  Iz prve ruke sam upoznata sa istinom i razlozima zbog kojih je gospođa Lazić započela hajku na dr Pulevu. Lično nemam razloga da budem neobjektivna i jedini razlog zašto pišem jeste što ne mogu podneti laganje čiji je jedini cilj da se uzme novac.
  Poznajem medicinske sestre dečjeg odeljenja kao i većinu lekara. Dotičnog dana gospođa Lazić je donela svoje dete na dečje odeljenje i dete je ubrzo dobilo histerični napad. Nogom je udarilo u grudi medicinsku sestru koja je pokušala da smiri dete vrišteći pri tom da će ako se ne odnese sa odeljenja, otići iz kuće i vratiti se ocu( Gospođa Lazić naime ne živi sa roditeljem deteta) Potom je dete u vrhuncu histeričnog napada udarilo nogom dr Pulevu u lice. Čak ni u ovoj situaciji dr Puleva nije primenila nikakvu silu, iako mislim da je trebala. Mjaka je uhvatila dete za lice i pokušala je obuzdati. Dete je psovalo majku, medicinske radnike i očuha, otimalo se, a majka ju je vukla i stezala za lice. Nakon pregleda, majka se izvinila zbog psihičkog ali i fizičkog terora koje je njeno dete sprovelo, te su obe napusstile dečje odeljenje.
  Verovatno, uplašena činjenicom da bi se dublji razlozi histerije deteta mogli potražiti preko socijalnog nadzora nad detetom i naći u eventualno nerešenim porodičnim odnosima, ali i vođena činjenicom da joj je ovo bila idealna prilika da se domogne novca, gopođa Lazić je celu priču transformisala u liftu, onako kako bi to njoj odgovaralo. Uzalud to što se histerični napad deteta desio pred tri svedoka, što je tada celokupno medicinsko osoblje dečjeg odeljenja moralo potražiti pomoć za povrede nanesene na radnom mestu, želja za samoisticanjem i grabež za novcem gđe Lazić bile su jače.
  Pri tome gospođa Lazić ne bira sredstva. Kleveta lekara koji je celokupni radni vek posvetio deci, čijom su zaslugom spašene stotine života i koja leči hiljade dece ovog grada. Kleveta zatošto verovatno zna da će se razlozi poremećaja ponašanja njenog deteta morati ispitati, a tada će na videlo izaći sve ono što ona pokušava sakriti.
  Gospođa Lazić se pokazala kao bezočna, bezobrazna, lažljiva i jednom rečju jeftina. Gospođa Lazić poziva na linč preko svog sajta na fejsbuka i mislim da je krajnje vreme da se ovoj prljavoj raboti stane na put.

  • Constrictoria says:

   Sad sam iznenađena…

   Kada sam se čula sa N. L. rekla je da je novac uopšte ne zanima, već ukazivanje na problem, koje je imalo njeno dete. Još neki roditelji su potvrdili, koji su imali kontakta sa dotičnom doktorkom, da je ona osiona u kontaktu i sa njima i sa decom, te da osećaju strah što moraju dete voditi njoj na pregled…

   Ako je u pitanju kleveta, ni to nije teško dokazati… Mada, ako je obična kleveta, čemu onda prijava policiji!?

   Neko ne govori istinu.

   Ili sam na najgrublji mogući način obmanuta i prevarena od N. L., kao i ostatak javnosti; ili, možda, neko drugi “ulepšava istinu”, kako bi skinuo odgovornost sa doktorke…

  • Nada says:

   Jos sam i bila sklona da poverujem u Vasu izjavu,Marija, svedok ne procitah sledece:”…što je tada celokupno medicinsko osoblje dečjeg odeljenja moralo potražiti pomoć za povrede nanesene na radnom mestu…” Ispade da je devojcica nanela teze telesne povrede CELOKUPNOM medicinskom osoblju. Islazem se sa Constrictoriom, ne verujem da bi majka slucaj prijavila policiji ako je sve izmislila i ima zadnje namere a svesna je da je CELOKUOPNO MEDICINSKO OSOBLJE PEDIJATRIJE ucestvovalo u tom dogadjaju a pri tom su svi i povredjeni,

 21. Zmaj says:

  Ne mogu razumeti neke komentare.. Svaki bol izaziva strah. Bio on od igle ili necheg drugog. Kod dece je osecaj straha daleko izrazeniji zbog mnogo faktora. Te stvari se uche u srednjoh medicinskoj. Prema tome, smejati se takvom strahu ili ga svrstavati u nevaspitanje detea je potpuna ludost.
  Nisam medicinski radnik, ali sam zbog vrste posla bio u prilici da dam vishe stotina “injekcija”, pochev od antibiotika do vakcina. Na zalost, bio sam primoran i sebi da dam nekoliko injekcija.
  Iz tog razloga smatram da je u naj manju ruku neukusno komentarisati takav strah kao razmazenost. Josh ako pride idu i shamari, onda se zaista pitam kakva to individua u opshte moze raditi u zdravstvu i ako sam imao, na zalost, prilike da razvuchem nazovi medicinsku sestru kroz ordinaciju, jer je mojoj cerki prilikom vakcinacije, zabola iglu kao da shije jorgan,
  Morao sam trpeti tu torturu nad detetom (skoro beba), jer sam ga ja drzao te nisam imao kud. A zatim sam pozvao suprugu, predao joj dete, a sa tom marvom pochistio pod ordinacije na ochigled doktorke i njenih koleginica. I veruj te, da je bilo ko od njih samo rech rekao, isto bi se i njima desilo.
  Svakako, ta stoka vishe ne radi u domu zdravlja. Nema suda, nema prijave, samo moje obecanje da nece biti dobro ako je kod sledece vizite zateknem u domu. Kraj. Odrobijao bih je.
  Ali zato mogu istaci mnogo izvanrednih primera humanosti, strpljenja, paznje lekara raznih specijalnosti koju su iskazali prema mojoj cerki kada je bilo neophodno. I nikome nije na pamet palo ni ton da povisi, a kamo li da primeni silu. Igrali su se sa njom, davali joj instrumente da se sama igra, nebi li je straha oslobodili …. Dakle, za ovu zver iz Subotice, ja bih znao shta bih da je, daleko bilo, prema mom detetu tako postupila.

 22. Dr says:

  Genijalan naslov! Jer su svi doktori goveda! Kako je samo lako generalizovati i bacati ljagu na jednu humanu nauku! Idiota ima gde hoces, u svim strukama. Sad sto se u nekim strukama vise oseti njihov idiotizam nego u drugim, to je vec druga problematika. Npr ja sam specijalista urgentne medicine…i sa znate kakvom lakocom izbacujem roditelje iz prijemno trijazne ambulante kada krenu da histerisu, i urlaju na mene dok pokusavam da im sredim dete. DA, rekao sam SREDIM, jer sve dok ne razmisljas kao automehanicar u situacijama zivota ili smrti, i ako ti je frka sto ces privremeno povrediti nekog (npr. iseci vrat da stavis tubus kada su disajni putevi zatvoreni dok je pacijent jos svestan) nikad od tebe doktor nece biti! Ali sa druge strane NIKADA necu podrzati kolegu koji samara decu. Postoje mnogo lepse i suptilnije metode…meni je najdraza da zapricam dete i ubodem kada se najmanje nada! Ponovo…ko zna zasto je ta majka izbacena iz ambulante…velike su verovatnoce da je pravedno izbacena, ali to jadno dete nikako nije zasluzilo samar zato sto se boji igle!

  Znate sta….pacijenti imaju prava, to niko ne osporava…ALI PACIJENTI IMAJU I OBAVEZE!!! Sta mislite kako je meni na urgentnom kada radim sam nocnu smenu i za tih 12h ja moram da pregledam po 100-150 pacijenta u gradu velicine Vranja/Leskovca. Sto kaze jedan moj kolega, “dolaze kad im se nakrivi ku*ac”. Ali ponovo, sistem je tako uredjen da ja moram da ih ispravljam! Ali kada bi doso neko u pola 4 ujtru zato sto mu se nakrivio niz levu nogavicu, ispravicu mu ga ja da ide lepo niz desnu….ali bato plati 5.000din! Milijardu slucajeva je bilo kada dodje baba i kaze mi “UF SINKO BOLI ME TU!” i pokaze na grudi…naravno, prvo sto uradis je izmeris pritisak. Kada vidi da ima pritisak ko devojcica 120/80, naprasno joj je mnogo bolje i odleprsa kuci! DA LI JE TO URGENTNO STANJE? DA LI TO MOJA SLUZBA I MOJE KOLEGE TREBA DA RADE?!

  E da i jos jedna stvar, procitao sam medju komentarima da dete nikad nikako ne moze da zasluzi samar pa i od strane roditelja….zbog sveg tog proevropskog vaspitavanja i nesamaranja dece, glumljenja nekog ludila kako ako udaris svoje dete ti si monsturm, imamo generacije i generacije IDIOTA! To ne znaci da ja svoju decu ulubljujem od batina, ali kada se zasluzi itekako su dobijala batine! Objanite molim vas svojoj deci od par meseci ili godinu dana, koja dok puze ili gledaju sve oko sebe i sve ih zanima, otpuze do stekera i pokusaju da gurnu prstice u steker, kako ne treba gurati prste u steker i da moze struja da vas ubije! Mislim da su bebe vrlo razumne, da ce sesti sa vama i pride prodiskutovati o smislu zivota! NE, NEGO LEPO LUPIS LAGANO RUKICU (ne znaci da napravis svom detetu frakturu podlaktice) i ono se vise nece setiti da gura prste gde ne treba!

  Toliko od mene….a svi vi koji trazite iskljucivo svoja prava a ne zelite da cujete za obaveze….videcemo sta ce biti kada kolektivno ceo zdravstveni sistem stane i mi krenemo kao vi da blejimo po kaficima i pijemo 18 kafa dnevno! Malo i mi da uzivamo! 😉

   • Dr says:

    Imas kapice za stekere, cool, imao sam ih i ja…ali veruj mi pre ili kasnije ce skapirati kako da ih skinu! Dok mi je mladji sin bio jos dete, gledao sam ga kako 45min bez prestanka ceprka oko stekera pokusavajuci da ga skine…da sam ga pustio jos malo….100% bi ih skinuo!

  • Ivana says:

   Dragi Dr sto svoje pacijente nazivate “babama” i ljudima kojima se nakrivio polni organ, sta ste tacno mislili da cete raditi u Urgentnom??? Svaki pacijent koji dodje sa knjizicom ima prava da ga pregledate i zadrzite ili otpustite kuci. I prava da ih ne oslovljavate ovako. A pogotovu ima prava na pregled bez naplate od 5000 dinara za ispravljanje polnog organa ako dodje u drzavnu instituciju (jer je vec platio drzavi a drzava vama). Zdravstveni sistem je los, lekari preoptereceni, ali NEMATE PRAVA DA ZA SVOJE FRUSTRACIJE OKRIVLJUJETE PACIJENTE ILI SA OVOLIKIM GADJENJEM MISLITE O NJIMA. Izvolite otvorite privatnu praksu za ispravljanje polnih organa ili napustite zdravstvo i recimo gajite povrce. Necete nikome nauditi a oplemenicete svoj tuzni zivot. Zbog takvih kao Vi postoje predrasude da su svi lekari goveda. I vi pricate o humanoj profesiji? Dajte pogledajte se u ogledalo. Niko ne dolazi nocu kod lekara zato sto mu je lepo i oseca se dobro. Da li je za Urgantni? Da li je za neku terapiju ili intervenciju? Mozda ne, ali mogu se fino i ljubazno otpustiti kuci. Ako Vi to ne mozete, ne treba da budete tamo.

 23. Danijela:
  I moje dete je asmaticar pa ne vristi i nema fobiju od igala.Ne opravdavam samaranje ali nije ni u redu da neko opravdava ponasanje deteta time sto je asmaticar.Drage moje,ja ipak mislim,da to nema veze sa histerijom…

  Danijela,
  vi ste načeli nešto sasvim drugo, što je samo po sebi ogromna, teška tema: koliko su danas deca realno razmažena, pod maskom ma kojih mogućih izgovora.
  Verujte, nema šta nisam čula kao izgovor za nesnosno ponašanje deteta: počev od raznih (realnih i izmišljenih) bolesti, pa do toga da je ŽENSKO, pa MORA da mi razbije kristalnu fontanu, a da joj niko nije ni prišao…

  No, moje mišljenje je kao i Boino, kako rekoh – kao i za silovanje: ko god da je, kakav god da je – ima drugih načina.

 24. Milojko says:

  Sa kakvim su to iglama astmaticari u kontaktu? Zbog te izjave cini mi se ili da lazes ili preuvelicavas. Ne pravdam neljubazno ponasanje doktorke, al neke mame su pre zasluzile samare nego deca :mrgreen:

  • Constrictoria says:

   Sa kakvim iglama!?

   Recimo, astmatičari često dobijaju infuzije, zatim i injekcije kortikosteroida, a tu su i alergijske probe (što bockanje po koži, što vađenje krvi za alergijske probe)…
   Astma nije samo pumpica, koju vidiš u filmovima, veruj na reč…
   Ako bi da saznaš nešto o bolesti i načinima lečenja, poseti ovaj link: http://www.astma.rs/

   • Milojko says:

    Alergijske probe se ne rade svaki cas, a i nisu standardne igle u pitanju. Vadjenje krvi, ajd, ali vade ljudi krv i zbog drugih stvari, tako da ne bi bilo lose da se navikne 🙂

    Kakav je oblik astme u pitanju kada se CESTO koriste infuzije i injekcije kortikosteroida umesto pumpice? Iskreno mene bi vise plasile kontraindikacije tih lekova nego susret sa iglom.

    Ja imam astmu pa se nijednom do sad nisam susreo sa iglom, dok sam infuziju npr primao zbog bronhitisa, no ne bi mi palo na pamet da kazem da su oboleli od bronhitisa u stalnom kontaktu sa iglama 🙂 Takvom analogijom se moze reci da je svaki pacijent u redovno u kontaktu sa iglom

    • Constrictoria says:

     Zavisi koji tip i koji stepen astme… Drago mi je što ne primaš aminofilin tokom svakog napada.

     Je li nenormalno da se ljudi boje igle? Nije.
     Je li normalno zbog toga lupati im šamare? Nije.

     Ako si došao da se svađaš ovde sa mnom, promašio si mesto. Over & out.

     • Milojko says:

      Ma kakvo svadjanje. Samo pokusavam da stvorim sliku koliko si ovo preuvelicala- Ovi podlivi kao da je tukla stolicom u glavu, i svo to iglanje,… 😀

    • AnaMarija says:

     Milojsko, ne razumete se a napadate, ne znate da astamticari pune klinike u vreme kada im se javljaju opstrukcije i da su po par dana na terapijama tada….svasta, pa bodu ih svako malo, neki su kao odrasli u bolnicama…

 25. Maja says:

  Ja sam prosto zgrozena delima ovih nazovi lekara, jer nije samo diploma ta koja te cini doktorom nego je i etika veoma vazna stvar pogotovo kada se radi o lekarima za decu
  Ja prvo nikada ne bih ni izasla iz sobe a dete da ostavim samo jer se nikada ne zna sa kime imamo posla. Moje dete je igrom slucaja od rodjenja boravilo u bolnici i kontrole su se nastavile i posle tako da sam imala kontakata sa raznim lekarima koji rade sa decom. Srecom po nas svi doktori su bili odlicni i sada mogu da kazem da bi i izasla iz sobe da su oni u pitanju.
  Sto se tice fobija dece tu moramo malo mi da se potrudimo vise da bar nekako ublazimo te strahove zbog dece jer sam ja ubedjena da vise moze roditelj tu da pomogne nego da se izbacuje napolje, a doktori treba da rade svoj posao u skladu sa zakonom.
  Inace na moje dete niko osim mene ne sme da digne ruku jer bi mu je odmah slomila ili vratila duplo bez i malo razmisljanja. Veliki pozdrav od mama Maje 😉

 26. gordana says:

  Apsolutno i bez razmišljanja ušla bih i išamarala bih doktorku,da joj nikada nebi palo na pamet da nekog mrko pogleda,a ne da šamara…..KRAVA GLUPA SA FAKULTETSKOM DIPLOMOM 😳

 27. mamasita says:

  Ova je zrela za otkaz.ja bi takvu frku napravila,nocima bi me sanjala i imala kosmare. mamu joj….da li i svoju decu tako samara! naravno,za stampu,da se vidi ponasanje lekara. toliko je lekara na birou a ova sedi na dve stolice i jos se ovako ponasa.ma sevaj doktorka…. 😡 😡

 28. Imam 43.godine.nisam dete a plasim se igle.Niko ne sme suditi deci zato sto je se plase a pogotovo ne lekari ili med.sestre jer je ta fobija nastala upravo od njih.Kao mala sam dug vremenski period provela u bolnici i upravo ti lekari su me i zastrasili,tako da ceo svoj zivot iglu ne mogu ni ocima da vidim.Imam cetvoro dece i ne daj Boze da im se tako nesto dogodilo,ne bi im sud sudio,licno ja bih im presudila.Lekar prvo mora da voli svoj poziv,pa tek onda da se bavi njime.Mozda je ta doktorka i dobar pulmolog ,ali je kao covek jedna VELIKA NULA.Takve odmah treba izbaciti sa posla!Na kraju krajeva
  gde je taj nas zakon da ni roditelj ne sme udariti svoje dete, a nekmoli neko drugi!!! ❓

  • Danijela:
   Imam 43.godine.nisam dete a plasim se igle.Niko ne sme suditi deci zato sto je se plase a pogotovo ne lekari ili med.sestre jer je ta fobija nastala upravo od njih.Kao mala sam dug vremenski period provela u bolnici i upravo ti lekari su me i zastrasili,tako da ceo svoj zivot iglu ne mogu ni ocima da vidim.Imam cetvoro dece i ne daj Boze da im se tako nesto dogodilo,ne bi im sud sudio,licno ja bih im presudila.Lekar prvo mora da voli svoj poziv,pa tek onda da se bavi njime.Mozda je ta doktorka i dobar pulmolog ,ali je kao covek jedna VELIKA NULA.Takve odmah treba izbaciti sa posla!Na kraju krajevagde je taj nas zakon da ni roditelj ne sme udariti svoje dete, a nekmoli neko drugi!!!

   Draga gđo Danijela,
   to što ste vi rekli je posebno strašan aspekt ovog događaja; ja rekoh Boi na tviteru da sam znala koleginicu koja je itekako šamarala decu (davno), a bila je – školski zubar (i alkoholičar, usput budi rečeno).

   Razmere ovakve tragedije su nesagledive: postoje cele generacije dece koja imaju otpor prema nama, pa i prema medicinskom osoblju uopšte, zbog jedne jedine osobe… Da ne nabrajam sad konkretne primere, mnogi od nas imaju loša iskustva.

   • Ja says:

    Ma manite me, molim Vas, zbog jedne osobe. Ja svake godine po dvaput provodim bar dva dana na pedijatriji zbog kontrole srcanih problema i cula sam nebrojene sestre i roditelje kako govore deci da se smire ili ce im dati injekciju. Pa ako se injekcija predstavlja kao kazna, sta ce deca da misle o njoj?

    Ne kazem da su svi takvi, ali ogroman broj medicinskih sestara nazalost jeste.

 29. Nataša says:

  Ma treba dići sve na noge, majku im… uhhh…. poludila sam kada sam pročitala ovo!!! Ja sam rekla ne daj Bože da nekom padne na pamet, da digne ruku na moju djecu, ja ću im ruke iz ramena isčupati! Ja bih je odrobijala., i nju i direktora bolnice. Molim vas dajte izjavu u novine, ne odustajte tako lako, ne dozvolite da se tako nešto ponovi, ne dozvolite da to proživi još neko dijete!

 30. Elvira says:

  uzas sramota pa gde ce joj dusa….da je to mom detetu uradila danas bi dr PULEVKA BEZ ZUBE SETALA…..ovo je srbija i nasi usrani zakoni !!!!

 31. mk says:

  Savetujem majci da se obrati Blicu oni rado objavljuju ovakve pric jos pogotovo sto je slikala podliv , garantujem da ce vec sutra izaci ako im se javi a takav publicitet nije potreban ni jednoj zdravstvenoj ustanovi tako da ce pre doci do rezultata nego putem ovakvih objava teksta.

 32. maja says:

  Pa ne vidim svrhu, ako je jedini pulmolog u Subotici nije na svetu, Zna se sta je pljuskanje u napadima histerije, a kakav udarac ce ostaviti ovakve podlive, ne bih joj ja ni sudila, vec odmah presudila 😥

 33. Danijela says:

  I moje dete je asmaticar pa ne vristi i nema fobiju od igala.Ne opravdavam samaranje ali nije ni u redu da neko opravdava ponasanje deteta time sto je asmaticar.Drage moje,ja ipak mislim,da to nema veze sa histerijom…

  • Constrictoria says:

   Evo, moje dete nije astmatičar, pa ima fobiju od igala.
   I šta ćemo sad?
   Da mu lupamo šamare uvek kad vidi iglu? 👿

  • Nada says:

   kakve veze ima iz kog razloga je dete histerisalo? pa nek je najnevaspitanije i najbezobraznije na svetu, dete se ne samara vec prosledi roditelju pa nek on preduzima sta je potrebno. Taman i da je zivotno ugrozeno, ako je roditelj u blizini, a bio je, duzni su da takve mere primene uz prisustvo roditelja i njegovu saglasnost. Sve drugo je cist bezobrazluk i bahatost.

  • Ja says:

   Nebitan je razlog psihickih poremecaja kod deteta. Moze da bude astmaticar, moze na neki drugi nacin da bude isuvisno izlozeno iglama i neprijatnim iskustvima vezanim za njih, nebitno je. To dete ima problem. Da li cete ga kaznjavati zbog toga? Fobije se retko uspesno lece, a i kada se lece to je umerenim izlaganjem izazivacu fobije pri prijatnim, mirnim uslovima u kojima se osoba oseca sigurno. Da li njenom psihickom stanju pomaze samaranje pri izlaganju stimulansu koji izaziva strah? Ne, to stvara jos dublji poremecaj i traumu. Nisam strucnjak, ali uspevala sam da smirim ljude tokom napada panike jednostavno usmeravajuci njihovu paznju negde drugde. Kada se nekome ispolji fobija, haoticne misli treba samo preusmeriti na neku drugu temu, po mogucnosti naterati ih da pricaju.

   A i da sve to i nije slucaj, samaranje deteta nije opravdano ni u kom slucaju, posebno ne od strane treceg lica. Nazalost, kod nas je jos uvek dozvoljeno da roditelj samara dete dok god ne ostavlja fizicke povrede. Lekarka je ovu devojcicu povredila. Ne dugotrajno, nije je onesposobila, ali je povredila. Da ne pominjem psihicke probleme koje je mozda izazvala. Ovo dete ce sa iglama morati da se nosi celog svog zivota, a nakon ovoga ce ih se samo jos vise plasiti.

  • Mama says:

   Biva to svakako.Takođe sam radnica u zdr.sistemu,sretala sam pijane,drogirane,histerične,psihološko nefukncionalne osobe,polu-izgorele,svašta nešto,SVAŠTA.Međutim,i dalje sam ubeđena i potvrdila u praksi-lepa reč pomaže više i bolje,od šamara bilo kakvog intenziteta.Saosećanje je jedna divna ljudska osobina,nažalost danas malo ljudi pa tako malo i zdr.radnika ima isto.Ako sa ljudima postupate kao sa životinjama,ponašaće se tako,ali ako pokušate da ih ređate u ljude,ako ne primetite smrad od 5 dana ne kupanja alkoholičara,ako zanemarite što se celo vreme jauče jer ih boli,ako im kažete koju reč utehe,biće vam beskrajno zahvalni a i spremniji za saradnju.Oni dolaze do nas jer im je potrebna naša pomoć,ne da bi ih učili ponašanju,disciplini ili nečem trećem.Sramota da se ovakvo ponašanje brani,da je to šamaranje u redu,išamarli bi dete ispred roditelja.Ružno ponašanje zdr.radnika bi trebalo kažnjavati (uveli u školstvo međutim ne i u zdravstvo).Da prepisivanje lekova uz dogovor sa farmaceutskim kućama,uzimanje povećeg mita,… da i ne pričamo.

   • Draga koleginice, mislim da svaku vašu reč treba uramiti.
    Ko me je video u realu, zna da sam smirena, blaga žena, koja ima nerve kao konopce; nebrojeno, ali nebrojeno puta mi se desilo da na smirene, blage reči ne znam kako ekscitirani krenu da usporavaju…

    Uverena sam da svi reaguju na to, a deca posebno; uverena sam da deca percipiraju daleko više nego što mi odrasli možemo da vidimo, i tu nema Boga.

    A to što ste rekli o mitu, o ovome i onome… Pola mog bloga je o tome.
    Po meni, nema druge nego kazna: oštra, jasna, direktna, sa jasnom i JAVNOM osudom.
    Ja sam 22 godine privatnik – šta mislite šta bi se desilo da ošamarim pacijenta, od 5 ili 55 godina, svejedno – ili neko od mojih zaposlenih?
    To vam pričam…
    Puno pozdrava.

 34. Osećam se prozvanom, kao pripadnik profesije koja itekako šamara… Ne pamtim koliko puta sam čula od odraslog pacijenta da je bio šamaran kao dete.
  Ja lično sam šamarala samo odrasle.
  I opravdavam šamaranje, otvoreno rečeno, ali dece – ne.

  Šamaranje itekako može biti “opravdano” u slučaju histeričnog napada, i mi smo učeni da ga prepoznamo i tako postupimo. Moj pok. profesor je nedelje potrošio na taj deo…
  Osim toga, šamara se da se pacijent prizove svesti, ako nema drugog načina, a verujte da ponekad zaista nema.

  Dakle, ma koliko ja bila na strani deteta i majke u ovom konkretnom primeru, stvar nikad nije crna ili bela.

  Što se tiče konkretnog primera – sasvim isto kao i sa decom u stomatološkoj praksi – ili se može postići saradnja, ili ne može.
  Ako ne – lepo ide u opštu anesteziju, kraj priče. Ima dece da čovek onemi (zajedno sa roditeljima), ali za mene to nikad nije bio razlog da se šamara – dečja bolnica i to je to.

  Isto tako, ružna je činjenica da se pojedina deca ponašaju DRAMATIČNO normalnije kad roditelj izađe napolje… O tome ne vredi trošiti reči šta i zašto, jer će svaki TAKAV izbačeni roditelj biti spreman da tuži, tu nema mnogo šta…

  Zlo jedno :(.

  • Valentina Vrsac says:

   Postovana zubarice,
   slazem se da ima svakakvih pacijenata,ali NIKAKO se ne slazem sa vasim objasnjenjem u konkretnom slucaju deteta iz Subotice. To dete ima PODLIVE. Sta mislite koliko jaki su trebali biti ti samari da bi ostali podlivi????
   Isto tako,ne slazem se ni sa tim da roditelja treba izbaciti iz ordinacije prilikom pregleda deteta. Smatram da ja,kao majka,mogu najbolje da ga umirim. Dete je vec uplaseno od svega nepoznatog,od injekcije,pregleda…sta mislite kako se oseca i da li je istraumizirano kada mu jedimi oslonac(majku) izbacite iz ordinacije?
   A lekari(pojedini),ponasaju se suvise bahato,ne postujuci ni osnovne principe lepog ponasanja,a kamoli lekarsku etiku.
   Da ne bih samo kritikovala lekare i njihovu humanu profesiju,moram da napomenem da ima lekara koji su to u pravom smislu. Takvi lekari,koji su pre svega LJUDI,zasluzuju sve pohvale i zahvalnost za svo dobro koje su ucinili.

   • Poštovanje i vama, gđo Valentina :).
    Vidite, moram opet da kažem da me ne razumete pogrešno – nikog i ništa ne pravdam, ne dao Bog, samo pokušavam da objasnim kako razmišlja medicinsko osoblje.

    Ja sam rekla Boi na tviteru – tvrdim i stojim iza toga da će većina doktora koji imaju neko iskustvo sa decom pomisliti – “ko zna kakvo je dete/majka”, i neće dalje prstom mrdnuti.
    Može ovo da vam se dopada ili ne dopada, ali to jeste istina, verujte.
    Mislim, rado ću da popijem još 50 minusa :), ali to je prosta činjenica od koje ne mogu da pobegnem ni ja, ma koliko pokušavala. Realnost.

    Isto tako, okrutna je realnost da se vrlo mnogo dece ponaša BITNO normalnije kad roditelj nije tu. Na žalost.
    I ne samo to – vidite, dete se ponaša različito i u odnosu na to ko je prisutan: ja sam imala dece koja se nesnosno ponašaju sa ocem – ali sa majkom su da ih čovek kući vodi :). Nekad je čak i deda bio u pitanju, i tu nema Boga, to je opet prosta činjenica, voleo neko ili ne.

    Potpuno je druga stvar pogrešna procena, i sledstveno – još grđa odluka koju donosi lekar/stomatolog.
    Dakle, ako procenim da nema načina da ću izaći na kraj s detetom, mogu da odlučim:
    – da radim dalje, na silu; učeni smo i tome.
    – da odustanem, i dete prebacim po prigovoru savesti.

    Prva varijanta je izuzetno teška, za sve. Da bi se držalo mirno dete od pet (PET) godina, makar na kratko, verujte da je potrebno bar tri odrasle osobe, i još je pitanje šta će da se desi.
    Ovako šta se radi pod posebno definisanim situacijama – da vas mnogo ne zamaram s našim protokolima – ako je dete u životnoj opasnosti, ako nema pomoći na bar 20 km unaokolo i tako dalje i tome slično.

    Dakle, ovo dete niti je bilo, kako shvatam, u životnoj opasnosti, niti je dama nasred Kalahara pustinje, nema ama baš NIJEDNOG osnova da ne uradi to što joj je dužnost.

    Drugo, pozivanje na prigovor savesti omogućava doktoru da pacijenta uputi drugom lekaru/stomatologu, opet pod definisanim uslovima.
    Dakle – ako ja smatram da iz ma kog nebeskog razloga ne mogu da pružim uslugu na adekvatnom profesionalnom nivou – upućujem dete drugom.

    Validan razlog je moja bolest, psihički otpor, nedostatak materijala i opreme itd. Obavezni uslovi su: da postoji lekar/stomatolog odgovarajućeg ranga u okolini, da dete nije životno ugroženo itd., duga priča.

    Drugim rečima, ni na koji način, koliko ja mogu da vidim, pomenuta koleginica nije imala nikakav osnov da dete – ma kakvo bilo – ne pošalje dalje; pošto (očito) nije bila u stanju da korektno i profesionalno obavi svoj posao iz ma kog razloga.

    Po mom skromnom mišljenju, ovde je prisutna jako, jako loša procena svih okolnosti; na žalost, kao i svako ko je skoro 25 godina u poslu, verujte da do detalja mogu da opišem doktoricu iz priče, ovako na neviđeno – odlično poznajem tu vrstu.

    Molim vas, nemojte zameriti što pišem “klinički hladno”; i ja sam roditelj, odrala bih živog onog ko mi ošamari dete; no, da me ne razumete pogrešno, nisam navikla da se “ložim” ni za šta, a posebno ne na priče ovog tipa.

    Ovo je vrlo slično kao silovanje (izivnjavam se zbog neukusnog poređenja) – da li ga je izazvala, da li nije, ovo ili ono… A suština je da on to NIJE SMEO, i kazna MORA da ga snađe. Sve ostalo je periferno.

    Oprostite zbog dugog davljenja :), pokušavam još jednom da objasnim kakav mehanizam je ova koleginica MORALA DA IMA u glavi ujutru kad je prešla prag oridnacije… Ili, bolje rečeno, kad je uzela diplomu.

  • Crusader says:

   Za vreme svoje kratke lekarske karijere i ne baš kratkih studija često sam radio sa teškim pacijentima, koji ponekad nisu imali šanse za oporavak, bio sam tu kada je parovima saopštavano da ne mogu da imaju decu, radio sam sa psihijatrijskim pacijentima, radio sam u hitnoj pomoći, gde često dolaze i ljudi koji su zdravi ali veoma uplašeni, ali nikada nisam došao u situaciju da ošamarim nekog, niti sam čuo da je neki medicinski radnik ošamario nekog. Možete pitati i svoje komšije, prijatelje, rođake da li je neko nekad bio ošamaren u bolnici. Postavlja se pitanje kakav ste vi to stomatolog kad vam pacijenti doživljavaju histerične napade i padaju u nesvest? Zaključujem iz vašeg komentara da vi i dalje treba da nosite beli mantil, ali u mesari ili pekari, a nipošto u ordinaciji. Tamo možete da šamarate testo ili meso do mile volje ako vam je to fetiš ili šta god. Ukoliko je tekst tačan (što je vrlo moguće), bilo bi dobro da povedete sa sobom i ovu doktorku, pa da tamo zajedno šamarate svinjske butove, jer ni njoj nije mesto u ordinaciji. A što se tiče bacanja ljage na lekare, za to nisu odgovorni samo ovakvi pojedinci, jer idiota ima svuda, već i nepromišljeni novinari i kvazi novinari koji pišu ovakve naslove. Bilo bi ispravno da u naslovu stoji doktorka išamarala dete u ordinaciji, eventualno sa inicijalima i mestom dešavanja, a sve u skladu sa pravilima novinarske struke i zakona o informisanju. Dokle više ovakvo generalizovanje? Svako će videti naslov, a to što ste zabrljavili jedan pasus na kraju teksta je mala satisfakcija onim lekarima koji pošteno rade svoj posao. Ja znam za jednog pedijatrijskog pulmologa koji je veliki deo godišnjeg odmora proveo u bolnici, jer niko nije mogao malim pacijentima da pruži bolju pomoć od njega, pa je krajnje glupo i nepravedno staviti ga u isti koš sa ovakvim protuvama i otpadom.

  • iva says:

   osim sto ides na posao godinama,da li se edukujes uporedo?? I ta Puleva isto..zatucane ste do zla boga a ne zelite nauciti bolje od toga!! Koja SRAMOTA !! Ne mozes tuci ni stoku . Sta je sa vama??? Imas srecu sto zivis u Srbiji pa vam je sve dozvoljeno jer ljudi neznaju zakon! Ti si kao doktor,intelektualac zatucana maximalno.Sirovina!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s