Anon vs. Marko

Čekao sam da mi se malo slegne ova vest u glavi. Međutim, što više čekam to postajem sve bešnji jer mi razne slike prolaze kroz glavu. Konačno sam shvatio zašto se obećanja naših pregalaca-političara nisu obistinila. Zašto je umesto 200.000 novih radnih mesta zatvoreno postojećih 200.000, zašto nismo dobili 1000 EUR od akcija, zašto će Koridor 10 biti gorov 7530. godine, zašto je i Kosovo i EU preraslo u i Šipak i Šipak, kako je Dinkić pošteno, preko konkursa, dobio svoje prvo radno mesto i postao najveći korisnik budžeta SOKOJ-a, kako je mudra, seda glava poznatija u narodu kao kafe kuvarica avanzovala od direktora agencije za privatizaciju do premijera, a pri tome nije promenila svoje cinično obraćanje javnosti i nemešanje u svoj posao.

Razlog za sve su zli Anoni.

To je pošast koja je razarala sve pore našeg društva i kada je otkrivena ćelija u Srbiji sada će demokratski svet lakše da diše! I ne samo da je otkrivena, već je otkrivena u rekordnom roku! Opet smo lideri u regionu. Ma kakvom regionu. U svetu, bre. Kao onomad kada smo krizu pretvarali u dobit. Ognjeni pendrek Slobinog malog je u rekordnom roku raskrinkao novu zaveru CIA-e i Vatikana usmerenu na razbijanje vaskolikog srpskog naroda, kako samo on to ume. Jeste, jeste, to je onaj što ga je Drug Tadić politički vaskrsao da bi zadržao fotelju. Ja se još sećam prebrojavanja rebara i odvaljivanja bubrega koje su kerberi Slobinog malog sprovodili. Koliko vidim, druže Tadiću, angažovali ste eksperta. Jedinog eksperta kojeg ste ikada angažovali. Bravo za to. I ćorava koka ubode zrno. Naravno, sve ovo u istom danu kada je optužnica protiv Marka Miloševića zastarela. Da li se imalo stidite? Da li imate imalo obraza? Ili je ovo još jedan prst u oko da biste videli koliko možemo da trpimo?. Ja ne mogu više. Doterali ste do kraja. Prekrdašili ste sa lažima, sa korupcijom, sa kvazi ekspetima, sa cinizmom i sa lažima. DOSTA, BRE.

Da se razumemo. Ja sam programer. Živim od toga. I ne volim hakere, crackere i ostale -ere. Oni su, nekako, moji prirodni neprijatelji. Ali simpatišem pokret Anona. Zato što su oni jedini koji su imali dovoljno svesti u ovom lobotomiranom narodu da dignu svoj glas i dovoljno petlje da urade nešto da bi skrenuli pažnju na ovu žabokrečinu od države koju ste napravili. Ne volim lelemude koji sede na stiroporu, ni lelemude koji nose bedževe. Zato što ništa drugo ne žele sem da postanu kalifi umesto kalifa i da nastave po ustaljenom principu. Ali ovi momci su mi simpatični. Još ni jednog nisam primetio da želi da postane novi Slobodan Homen. Ljudi, jednostavno, dižu glas protiv laži i pljačke. I znam da vam ne smetaju zbog toga. Smetaju vam zato što su pokazali da pojedinci mogu da se udruže i da probaju da promene ustaljeni poredak koji vama odgovara. Zato što su pokazali da može da se živi i bez straha od Dačića i Dinkića i Tadića. E, to vama smeta. Žulja vas što gubite apsolutnu kontrolu. Monopol straha od države i činovnika. Promenu svesti da VI trebate da služite i odgovarate NAMA, a ne mi vama. I vi gospodine iz VTK, kada već izigravate RoboCop-a, recite ko je skrljkao vaš sajt (o, blama) i ko je radio taj sajt i za koliko para. Ispitajte napredni CMS jezik i dve baze za 25K evra. Ispitajte i ostale sajtove državnih ustanova i grada Beograda (ako želite daću vam informacije, mada sam siguran da vi to sve već znate ali niste dobili mig iz centrale da se pozabavite time). Cimnite kolege iz drugih sektora da ispitaju vezu između plata državnih funkcionera i njihovog imovinskog stanja. Sve dok se vaši uspesi zadržavaju na hapšenju prodavaca diskova i balavaca treba da držite glavu u pesku. Partijska knjižica ne daje blanko podršku naroda. A narod glasa. Muka mi je od svih vas. Na sledećim izborima ima da glasam za epidemiju ebole. Lakše ćemo od toga da se oporavimo nego od vas.

Advertisements

One thought on “Anon vs. Marko

  1. Nenad says:

    Zavrsnica teksta je 😆 na kvadrat!

    Inace, sto se tice ostatka teksta, lepo je znati da nismo sami sa ovakvim misljenjem…

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s