Sjaj i beda Playboy-a

Uvek kad pomislim da nam TV program ne može niže pasti – stvarnost me demantuje. Yup, gledala sam izbor za ZečicuGodine. Danas tek saznam da je taj izbor shvaćen very ozbiljno i da je ova emisija išla od novembra meseca. Oh, God, šta sam sve propustila! Doduše, i sinoć sam se uključila negde na pola izbora, ali i ta polovina mi je bila više nego dovoljna…

Možete se sad zgražavati što sam gledala ovaj shit, pričati kako daljinski služi da bi se menjali kanali… Da se razumemo: nisam folirant – da, gledala sam. Ne da sam gledala, nego sam bila prosto hipnotisana. Verujte mi, toliko gluposti na jednom mestu i trash-a – ma, za neverovati! Odgovorno tvrdim da bi tu emisiju trebalo smestiti u Luvr kao etalon trash-a, što reče @_vuk (a propo mog predloga):

Jedinica za trash – Pink. Manje jedinice su mili, mikro, nano, pikopink. Veće jedinice se ne koriste jer nije moguće da imate vrednos veću od 1 Pink.

Jedan drugi poznanik, sa druge društvene mreže (prim. aut. Poštujem njegovu želju da o nekim stvarima ne želi javno da priča, pa neću reći ko je) reče:

Pornici D kategorije su Advanced Edition Premuim naspram ovoga

Svašta je bilo moguće videti u ovoj emisiji:

 • nepostojanje organizacije – dok se voditelji trude da unesu neizvesnost u proglašenje, na ekranima prikazani rezultati, a pobednica skokom dostojnog leoparda zaposeda neku kič stoličicu i nema nameru da se mrdne iz nje. Ok, curo (valjda je cura!?) – skontali smo da si ti ZekonjaGodine, šta se ložiš…
 • tragikomični žiri – pojedine izjave bi trebalo da uđu u AnaleLjudskeGluposti, a ako takvi anali ne postoje – pod hitno ih izmisliti
 • još tragikomičniji voditelji – na mene je ostavio naročiti utisak ženski deo ovog dvojca – tokom emisije sam pokušavala da provalim je li na njoj kimono ili penjoar. Rekoše mi da je ona poznata. Možda i jeste – ne sporim, al’ ne u MomUniverzumu
 • od reklama za neke tablete za prouzrokovanje erekcije se nije moglo živeti (a jedna od članova žirija je glavni akter ove reklame)

Hvala organizatorima, jer se toliko nisam ismejala odavno… Još uvek se MentalnoDekontaminiram (šta sam tražila – to sam i dobila).

Sve ovo prethodno napisah, da ne mislite da nemam background za pisanje sledećeg:

Naime, interesuje me šta se desilo sa Playboy-em.

Marilyn Monroe (Norma Jeane Mortenson) - prva naslovnica Playboy-a iz 1953. godine

Playboy je svetski poznat brend. I u časopisu se nekad svašta moglo naći (ne samo gole cice, već i po koji pametan tekst, zanimljiv intervju…). Šta se, koji vrag, desilo?!? Kako su urednici i perjanice srpskog Playboy-a dozvolile onakvu bruketinu na TV-u? Playboy postoji od 1953., prva zečica je bila glavom i bradom Merlinka… Ako li ima zagrobnog života, i ako li je bacila oko na pomenutu emisiju, verovatno se toliko isprevrtala u grobu, koliko nije za sve vreme svog smrtovanja.

Nekih davnih godina, kad sam bila mala, reč „Playboy“ se izgovarala šapatom punim strahopoštovanja i u retkim prilikama. Danas svi glasno govore o njemu  i vrište od smeha. Situaciju više vidim kao tragičnu, bez obzira na elemnt komedije u recent dešavanjima. Ovu sprdačinu na TV-u vidim i kao sprdnju sa delom osnivača Playboy-a.
Hugh Hefner je osnovao Playboy 1953. godine, a u osnivanju mu je pomogao i zajam od 1000$, koji mu je pozajmila majka. Bitan deo ovog časopisa je i intervju. Da li ste znali da je jedan od ljudi (koji je par puta radio intervjue) bio i poznati istoričar, Alex Haley? Uradio je intervju sa Martin Luther King Jr.-om, Malcolm X; a jedan od najpoznatijih intervjua ovog magazina je i intervju sa Jimmy Carter-om (tada USofA predsedničkim kandidatom). Još jedan značajan intervju je onaj sa John Lennon-om i  Yoko Ono…

I posle ovakve istorije, desi se onaj skaradni izbor na RužičastojTV… Žalosno…

Razumem da je Hugh Hefner star, možda i nezainteresovan, ali baš me interesuje kako li će reagovati, ako mu prevedu i prikažu emisiju od sinoć. Da li je on danas samo maskota Playboy-a i ko, zapravo, vodi ovaj brend? Je li Playboy pojeo sam sebe?

 

—————————————————————————————————————————————-

 

Note:

Fair use for Playboy

Though this image is subject to copyright, its use is covered by the U.S. fair use laws because:

 1. It illustrates an educational article about the entity that the image represents; namely it is the first issue of the magazine.
 2. The image is used as the primary means of visual identification of the article topic.
 3. It is of lower resolution than the original, and thus not suitable for production of counterfeit goods.
 4. The image is not used in such a way a reader would be confused into believing that the article is written or authorized by the owner of the image.
 5. It is not replaceable with an uncopyrighted or freely copyrighted image of comparable educational value, as all issues of the magazine are similarly copyrighted.
 6. It is a historically significant image, being that of the first issue, being the only one without the iconic rabbit, being the only one not bearing a date, and bearing a photo of Marilyn Monroe, a famous individual, at the time the most famous and iconic female movie star.
 7. The photo is only being used for informational purposes.

Slika i Fair use for Playboy preuzeti sa Wikipedia.

Advertisements

3 thoughts on “Sjaj i beda Playboy-a

 1. Aha! Sad smo te uhvatili da ne citas Trojku! 😉 Ono sto je Blic za Natasu Bekvalac, Trojka je za pobednicu ovog “takmicenja”. Tesko je bilo ne primetiti “Soraja se skinula za FB.” i “Soraja skinula i drugaricu”.

  A sta se desilo sa Playboy-em? Dosao je u Srbiju.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s