Oj, Srbijo, među šljivama…

Ima dana kad mi je baš mučno da čitam novine. Naročito kad su udarne vesti da se Goca Tržan „strasno ljubi sa 14 godina mlađim dečkom“. E, od ovoga mi se povraća. Kad se curica ljubi sa nekim ko može da joj bude deda, to je ok; nađe li žena mlađeg muškarca, onda je to SačuvajBože… Pa, šta ako se Goca Tržan ljubi sa mlađim muškarcem? Pa, šta ako su u vezi? Je l’ toliko strašno što se dvoje vole? Sad ću tek da vas šokiram: ako zaista jesu u vezi, onda se ne ljube samo. Zamislite – oni i vode ljubav! Da, čoveče, upražnjavaju SEX! Iju, sramote!

U zemlji, gde se zatvaraju oči pred porodičnim nasiljem i gde su svi čuli da to postoji, ali ne u njihovoj kući ili komšiluku, širom otvore oči kada žena nađe mlađeg muškarca i počnu sa osudom. MaloletniDelikventni, na primer, nisu za osudu, jer su to jadna deca nesnađena u ovom vremenu za koje roditelji nemaju vremena. Ju, pa ko da osudi takvo dete?!? A to što se neka druga maloletna deca samoubijaju zbog takvih – nema veze: samoubistvo je ionako SmrtniGreh po većinskoj religiji u Srbiji.

To što na hiljade dece živi ispod granice siromaštva, takođe, nije nešto što prosečnog žitelja Srbije može da šokira. Pa, pobogu, kriza je, svi smo siroti, pa i deca.

Ali kad žena, bila javna ličnost ili ne, otpočne vezu sa mlađim muškarcem, ti apatični žitelji Srbistana se raskokodaču na sva usta: „SKANDAL! SKANDAL! Ma, sram je bilo!“ More, mrš, licemeri! Mnogo vas ljubim tako poštene. Od takvih poštenih kurve nikako da stignu na red!

Šta je loše u tome biti sa mlađim muškarcem? Može li neko da mi objasni? Kako je to gore od biti sa znatno mlađom ženom? I na kraju, šta fali ljudima koji se vole? Zar su godine bitne?

Jedna žena je imala muža (ne ljubavnimka, već zakonitog muža) koji je bio mlađi od nje 20 godina. Zajebali ste se, ako ste li pomislili da je on s njom bio zbog keša. Ne, on je nju iskreno voleo, kao i ona njega. Naravno, to je bio šok (naročito početkom  80ih prošlog veka) za okruženje, al’ njoj je baš pucalo po šavovima za mišljenje. Njoj je bilo lepo. I svaka joj čast na tome! Nažalost, njen suprug je tragično preminuo…  Pomenuta žena je preminula pre 2  godine u 80oj godini života,  a slučaj je hteo da to bude moja baka iz familije.

Ti koji se zgražavaju nad SlučajemGoceTržan najradije bi videli ženu samo i isključivo kao 3u1 – pere, pegla, puši… Davno je prošlo vreme kad su žene izigravale otirače muškarcima. Red je da neko to i Srbima objasni. Snaše više ne peru muževima noge, niti ležu pod njih kad se muževima digne… Žene danas imaju izbor! Neke žene biraju da vole!

Zgražavam se javno nad člankom u elektronskom izdanju dnevnih novina Press “Goca Tržan ljubi piletinu“. Još strašnije je što je članak potpisala novinarka – Adelarda Popović. Ne bih mogla da razumem ovakav ton (mislim na “piletina”) ni da je muškarac škrabao ovu bljuvotinu, ali žena?!? Znam da novinari tvrde da je njihov hleb od sedam kora, ali dajte malo pristojnosti… I šta, recimo, da se sutra ova novinarka zaljubi u mlađeg muškarca? Da li bi o sebi pisala kao osobi koja je sa “piletinom”? Kao da je to ne znam kakva sramota?  Ovakvim tonom je uvredila sve normalne žene. Nisam znala da u Srbiji postoji pravilo da žena ne sme da ljubi mlađeg muškarca…

Džaba nama priča o ravnopravnosti, borbi protiv diskriminacije, kad je jedna žena spremna da pljune na sav ženski trud još od Klare Cetkin ovakvim člankom.

Jasno je da srpski mediji danas postoje kako bi još više otupeli i zaglupeli prosečnog Srbina. Ali ja i meni slični nismo prosek. I sa nama imate problem. Imamo ga i mi sa vama, pa kom obojci, kom opanci. Uvek ću pljuvati po ovakvim skaradama. I znate šta – nisam jedina!

Oj, Srbijo, među šljivama…

Napomena:
Da se razumemo – lik i delo JavneLičnosti iz pomenutog članka ne pratim, čak bih imala svašta i da kažem na tu temu (neke stvari o tome sam i rekla ovde). Međutim, smatram da je nedopustivo satanizovati jednu zaljubljenu ženu, samo zato što je ljubavnik mlađi od nje. O toj emisiji, koja ih je uhvatila, a pominje se u članku, ne znam ništa, jer moj televizor ne trpi ružičasto, pa tako ništa od te boje i sorte i ne gajim u njemu.

Advertisements

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s