hEkLeraj

 

Ovaj post sadrži nepristojne reči,
te nije namenjen maloletnim licima.

 

Čim si u IT-ju, nekako te odmah povežu sa hEkLerajom. Nekako se očekuje od tebe to da znaš. Ok – znaš. Međutim, zaobišle su te te DečjeBolesti tipa kurčenje, krađa neta, itd. Valjda i vaspitanje ima nešto sa tim – roditelji su te naučili da nije lepo biti prosta bitanga.

No, ako si u ozbiljnim godinicama (20+), a i dalje se ložiš na upadanje u privatne kompove – onda sa tobom nije nešto debelo u redu.  Hello! Private comp !=  NASA, BIA, CIA. Misliš da imaš muda i da si mLogo pametno stvorenjce što Zemljom ’odi, zato što dođeš i prošvrljaš nekome kroz komp? Ma, jak si mi mudonja.

Zamisli ovaj case scenario: upao si nekom u komp i srećan si k’o kuče u liftu. Ti ne znaš da te taj neko posmatra. Dođeš i vršljaš po kompu – nešto kopiraš kod sebe, a nešto brišeš, nešto premeštaš, nešto nameštaš, za nešto nisi siguran čemu služi (a uz to i ne radi)… A taj neko te samo gleda, pušta te da ti ego raste do granice pucanja. I onda si ti sam sebi veliki kuronja i dokazao si sebi… šta, vole?

To što si nekom vršljao po kompu, ne znači da si prošao bez posledica. No, ti si VelikiBaja i misliš da je to MissionImpossible, ’el  tako? E, pa nije. No, vreme će pokazati da si samo WannaBeHacker… Kad počnu da ti se dešavaju čudne stvari, seti se da si negde pročitao da možda i nisi Mudonja kakvim sebe smatraš, da si najeb’o k’o žuti i da ćeš patiti dugo dugo zato što ti je mozak na nivou sexualno frustriranog tinejdžera.

E, sad, zašto ovo pišem?

Zato što hEkLeraj ne podržavam. Prosto, to mi nije ok. Trošiš vreme i energiju da bi sjeb’o nekoga… To je isto kao kad bi neko odrastao došao detetu da lupa šamare. Je l’ bi bio veliki i moćan? Ne bi. Tako je i sa polupismenim hakerima, koji upadaju u kompove prosečnih korisnika… Jake su mi mustre. Koji ozbiljan haker bi napao komp nekog prosečnog korisnika? Nijedan. Samo oni koji se lože da imaju JakeSkripte (skinute sa neta, a ne svojeručno urađene) će da se odluče na taj očajnički potez… Prosto rečeno – ScriptKiddie.

I šta dalje? Hvaliće se u društvu sebi sličnih novim uspehom?!? Ali, čemu sve to? Il’ si faca il’ nisi – to je jednostavno. U tim krugovima nikad nećeš biti faca, ako upadaš u privatne kompove… Bićeš ako uletiš u Pentagon. Jesi li sposoban da to uradiš? Nisi. Eto, takva si ti faca… Samo će te ekipa ložiti da si najcool lik i to:

a) jer znaju manje od tebe i
b) jer si toliko jadan, da im služiš za zabavu.

Džaba se ložiš, ako misliš da ćeš da kresneš najbolju drugraicu, jer si joj se pohvalio najnovijim uspehom. Ona se, verovatno, loži na drugačije momke i druge stvari. WetDream je jedino što ćeš od nje ikada dobiti, pod uslovom da uopšte imaš herca da je sanjaš… Nisi poseban ni specijalan, zato što ti drugari žive u kompu. Ti si asocijalan. I nikada nećeš imati drugare, mada ćeš biti ubeđen da su ti nickovi prijatelji do groba. Seti se da su ti nickovi isti kao i ti i da će zarad drugaricine pičkice sutra sjebati i tvoj komp. Možda bi ti i ruku u vatru stavio za njih, al’ oni za tebe ne bi – veruj mi na reč, znam mnoge slične tebi. Samo im ne upadam u kompove. Hvala na pitanju, sexualni život mi nikad nije manjkao, pa nisam imala ni potrebu nekoga da impresioniram na tvoj način (a i TvojNačin mi je uvek bio pogrešan).

Meni zaista nije cool obaranje sajtova, uletanje u kompove i ostala sranja, na koje se tragične pubertetlije lože. Osećaj pravednosti je kod mene izražen. No, to ne znači da ću sedeti skrštenih ruku, ako li mi neko prismrdi kompu. Nisam u fazonu ko tebe kamenom ti njega hlebom. Više sam u fazonu, ko tebe kamenom ti njega fosnom po labrnji. Kod mene su stvari jasne: nemoj da me diraš – neću da te diram. Dirneš li me – patićeš.

Ići okolo i udarati na sajtove, institucije i privatne korisnike je krajnje bedno. Prvo, svaki sajt postoji da bi pružio neke informacije, koje nekome mogu biti od izuzetne važnosti. Da li je sajt bedan ili nije, nebitno je – sajt služi da pruži info. Drugo, svaka institucija postoji da bi radila svoj posao (koliko god nama taj posao izgledao imbecilno, ovako ili onako). Treće, onom ko dirka privatne korisnike na čelu bih istetorivirala „ja sam imbecil“, jer samo imbecil može takvim stvarima da se bavi.

Hoću da vam kažem, da ima i nas koji to znamo, al’ nikad nećemo, jer nije fer, jer nismo smradovi i gadovi. Al’ isto tako nije loše znati da se sa nama nije zajebavati, jer… nemamo velike uši i nećemo da vas prijavimo SBPOK-u, nego ćemo stvar da preuzmemo u svoje ruke, a onda ćete plakati što vas se SBPOK nije dočepao pre nas…

 

Beleška na margini:

Molim sve one, koje bi nešto da dokažu sebi, a pronašli su se u tekstu, da ne jurišaju na Orionove servere, kako bi mi urušili blog  (jer ovo je samo moja mentalna wc šolja i ništa više) – već da sednu i porazmisle o (be)smislu svog života, uzmu se u pamet i urade nešto korisno za sebe i svoju okolinu…

 

p.s.

Tekst je u kategoriji:

 • IT, jer tu i pripada
 • Fun, jer služi u svrhu zabave
 • Society, jer ovo jeste i društveni problem
 • Fantasy, jer WannaBeHacker fantazira o tome da postane Hacker
 • Sex, jer je WannaBeHacker-u sex cilj

 

 

Advertisements

2 thoughts on “hEkLeraj

 1. Xmm zanimljivo..ali veoma ocajno…. ! Tebe to mozda i ne interesuje ali to zadrzi za sebe! Nekome je to uzivanje,i pozabavise malo literaturom procitaj ko su Anonymousi ,da li zaista zelis da zivis u korupciji i medju lopovima? Naravno da ne,naravno da niko nije toliko lud ! da ode do Wasingtona i da kaze nesto jer ga niko ne bi saslusao zato MI rusmo sajtove i ostavljamo svoje dragocene poruke! Koje ce svi videti ! We are Anonymous,We are legin.We do not forgive.We do not forget.Expect Us,

  • Constrictoria says:

   Mašiš poJentu priče. 😛

   Da li će jedan Anon da dođe i upuca sajt posvećen roditeljstvu, na primer (pod uslovom da je taj sajt u vlasništvu privatnog lica)? Naravno, da neće.
   Tekst je posvećen takvim paćenicima.

   Ako ti smatraš uspehom obaranje jednog takvog sajta – onda ovaj tekst jeste posvećen tebi.

   Ako si drugačiji – onda pročitaj Da razbijemo misteriju: ko su, zapravo, #Anonymous?

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s