Ne pišite mail MUPu – NIJE BESPLATNO!!!!

Prolog:
Inicijator teme i saučesnik u pisanju iste: MadMax, bloger ovdašnji, najneobjavljivaniji komentator na Blicu i najveći hater gluposti na PlanetiZemlji (a i na PlanetiZeeba).

Sedim tako pre neki dan na onome što je nekad bila moja terasa, pa je prerađeno da bude MOJ ZenDeo, al’ pored blizanaca nemaš više ni ZenDeo, ni sebe i maštam kako bi bilo lepo da dođu i otmu me izvanzemaljci negde do 18og rođendana moje divne dečice… Maštam tako ja, maštam…. Kad Zvrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr – bem ti, nisam isključila Skype. Neko uporno zvrči li zvrči… Odem da se javim, kad tamo MojDrugarVerni MaxPobesneli iliti MadMax (kako preferira da ga oslovljavaju).

Posle standardnog kako muž, kako žena, kako sitna deca, kaže on meni da u poslednje vreme pati od UmetničkeBlokade. Nisam znala do tad da su sitni kodovi Umetnos’, al’ čovek pojasni:

–          Pokušavam da već neko vreme napišem blog i ne ide mi. A imam šta da kažem – (prim. aut. MadyMax uvek ima šta da kaže, verujte na reč i nije mi jasno kako mu ne polazi za rukom pisanje bloga) – Ne znam. Nisam zadovoljan onime što napišem. Sve mi se čini da nije dovoljno dobro…

Hello, Mady! Pišeš blog, a ne delo koje će se takmičiti za Nobela ili Huga ili… No, kako se Mady dao u čitanje ozbiljne literature, u vidu Witcher-a, razumljivo je što čovek sumnja u svoj literarni dar, ne? Posle par dana njegovog napiši ti i mog neću, shvatim da će ovaj čovek skroz da me omete u vršenju bračnih, majčinskih i radnih dužnosti. A i on je, bLogami, počeo da zaostaje sa svojim arbajtom (što se direktno i na mene kao Privrednicu reflektuje, jerbo je Mady, pored svega prethodno navedenog, i naš cenjeni i VeomaUvaženi kolega), te rešim da napravimo BlogMeeting gde će da radi BrainStorming i da sklepamo nekako ovaj blog. A tema je vrlo zanimljiva i nosi izvesnu poruku: NE PIŠITE MAIL-ove MUP-u!!!!! Ne, nije zajebancija. Stvar je ozbiljna. Al’ da krenemo redom:

Mady visi u slobodno vreme na EliteSecurity forumu (kao i Sunašce). I jedan i drugi tvrde da to rade u slobodno vreme (aha, how yes no – sve im verujem). I jedan i drugi tvrde da je taj forum u nji’ovo vreme bio prava stvar, a da je sad propao (nisu svesni da su godine i na njih dvojicu ostavile traga…). Elem, Mady nađe jednu zanimljivu temu na tom forumu:

Dobijen odgovor od MUPa putema mail-a

Odmah javi Sunašcetu (a kome drugom?!?), a na BrainStormingMeetingu zaintrigiraju i mene (prim. aut. Na Meetingu jeste bio stvarno Storm – klinci se deru, oni pričaju u glas, a moj Brain papapa).

Oteram ih sa decom u dečiju sobu, neka se igraju i maznem klaptop – da se zna da sam mislila da se igraju sa decom, a ne sa kompjuKTOrom. Malo su me mrzeli, a klinci me podozrivo gledali… No sve se završilo više-manje OK – NaslednikImperije je malo sHebao usisivač, al’ su se čike ponudile da ga oprave; a NaslednicaImperije jonizator – opet su se čike ponudile da poprave jednom prilikom…

Dok su se oni igrali (čitaj: cičali, pištali, smejali se i pravili sranja van mog vidokruga), ja bistrila temu na forumu. Konačno da krenem i sa temom:

Jedan user na forumu se javio srećan k’o PčelicaMaja što je poslao MUP-u mail , a oni mu odgovorili. Čovek ih je pitao da li sme da dođe sa autom strane registracije kome su zatamnjena stakla u Srbiju, jer kod nas postoji Zakon koji propisuje koliko zatamnjenje se toleriše. Posle tričavih 10ak dana (možda malo više), MUP mu je odgovorio:

„….Odredbom člana 248. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano je da vozila registrovana u inostranstvu mogu učestvovati u saobraćaju na teritoriji Republike Srbije ako imaju sklopove, uređaje i opremu propisanu važećom Međunarodnom Konvencijom o saobraćaju na putevima i ako su u ispravnom stanju. Osim toga, ova vozila moraju biti osigurana u skladu sa propisima Republike Srbije.”

Kao što rekoh, čovek iznenađen. Priča da je kliknuo na njihovom sajtu na kontakt I poslao im mail, bio siguran da neće odgovoriti, te njihovo okasneli odgovor smatrao izuzetnim napretkom u komunikaciji. Jes’ da mu nisu odgovorili na pitanje, al’ nema veze – uspeli su da pošalju mail.

No, nakon par dana sa iste adrese mu stigne još jedan mail. Fundamentalno obratite pažnju:

“Poštovani,

U vezi Vašeg zahteva za davanje mišljenja o primeni republičkih propisa, obaveštavamo Vas da niste platili republičku administrativnu taksu.

Ujedno napominjemo da u roku od 10 dana od dana prijema ovog obaveštenja uplatite republičku administrativnu taksu propisanu tarifnim brojem 2. i 18. Zakona o republičkim administrativnim taksama – Tarife republičkih administrativnih taksi, Odeljak A („Službeni glasnik Republike Srbije”, broj: 43/2003, 51/2003, 53/2004, 42/2005, 61/2005, 101/2005, 42/2006, 47/2007, 54/2008, 5/2009, 54/2009, 35/2010), u ukupnom iznosu od 1.250,00 dinara i dokaz o uplati dostavite Upravi saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, na adresu Bulevar Mihaila Pupina broj 2, 11000 Beograd.

Taksu uplatite na račun broj: 840-742221843-57 sa pozivom na broj 97 i broj opštine na čijem području ćete boraviti.

S poštovanjem.”

Još jedan korisnik ovog foruma se prevario, pa kliknuo na famozni Kontakt da prijavi grešku na sajtu (stajale su oprečne informacije u vezi sa istom stvari). I on je uredno dobio mail da plati taksu.

Zato dragi moji i drage moje,

kad odete na sajt MUP-a nikako im ne šaljite mail – odgovor na mail nije besplatan.

Ne znam samo kako su rešili naplatu sa fake adresa tipa mita.mitic at gmail.com ili pera.peric…

U stvari, ne znam ni kako ubede ljude i sa pravim mail adresama da im plate. Je li ovo samo APP ili kasnije zaračunaju kamatu, pa opet šalju mail?!? Da neće možda od Google-a ili Yahoo-a ili domaćih provider-a da traže podatke ljudi, pa da im k’o poslednjim kriminalcima upadaju na gajbu i traže pare za taksu? Šta će sa onim korisnicima što su u inostranstvu? Da traže izručenje? Mnogo je pitanja…

MUP se dosetio kako da dopuni RepubličkuKasu. Neka ih kriminalci neka orgijaju gradom – od njih nikakve koristi. Ionako će verovatno da zaglave ’apsanu kad im doakaju. Ima policija pametnija posla: da juri lažne Twitter naloge i ljude koji nisu platili taksu, a postavili pitanje ili poslali sugestiju na mail… Od njih će možda i da se ogrebu za koji dinar…

 

Advertisements

7 thoughts on “Ne pišite mail MUPu – NIJE BESPLATNO!!!!

 1. Prosto da čovek uzme da pravi lažne adrese i piše im ljubavna pisma sa istih. A da li te onda jure pripadnici službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, zakucaju ti na vrata obučeni u crno od glave do pete, kao u Matrixu, ili kao u 1984. upadaju kroz prozor noću i odvode te u nepoznatom pravcu nikada da se ne vratiš više? Missim.

  • Constrictoria says:

   Ne znam, Vojvotkinjo.
   Ja bih probala, al’ imam sitnu decu, a i već sam im zapala za oko onomad na Twitter-u… pa, da ne izazivam sudbinu. 😀

 2. A neee, čekaaaj, pa kako? Brlj??? Da li je moguće??? Mislim, da li je moguće??? Eeej! Eeej, breee! Bwaaahahahaha!!! Ne verujem! pročitao sam temu na es i ne mogu da se opasuljim!!! O ovome ću da pričam u narednih godinu dana dok svi koje sam ikada upoznao ne saznaju kako nam je tehnološki, etički i mentalno napredna narodna milicija i administracija! Jbt, lik je dobio odgovor u vidu skeniranog dopisa! Eeej! Dobro nije dobio skeniran monitor!

  Kukuuu…

  • Constrictoria says:

   I još mu traže da im plati što su se udostojili da mu odgovore na mail.
   Mada je meni još žešći slučaj one dobronamerne mukice koja im je sugerisala da na sajtu imaju oprečne informacije, pa sad i njemu traže da plati taksu (njemu su 2x poslali mail sa zahtevom da plati taksu).

 3. Mad-Max says:

  Hvala, o hvala predobra, prelepa, preuzvišena gazdarice 😛 . Jel može neki bonus za ovo šlihtanje? 😈

  • Constrictoria says:

   Može. 😈

   Od sutra BONUS :

   dozvoljavam ti (i obavezujem te anexom Ugovora o radu) da učiš bebe osnovama programiranja 4x nedeljno po 2-3 sata. 😛

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s